Curtin University

Studentlivet i Perth

Studentlivet i Perth

Perth är en kosmopolitisk stad med ca 1,5 miljoner invånare. Passa på att njut av och utforska studentlivet i Perth när du studerar utomlands. Staden rankas ständigt som en av de mest åtråvärda, säkra och levnadsglada städerna i världen med både fantastisk natur och nattliv!

Perth ligger på Australiens västkust och är den enda storstaden inom en radie av 2 100 km. Det kan låta isolerat, men det har resulterat i att det är långt ifrån lika turistigt och exploaterat som östkusten. har flest restauranger per capita av alla Australiensiska städer. Väljer du att bo och studera i Perth innebär det att du kommer att få en unik upplevelse. Här har du kilometer efter kilometer av vackra stränder och kan välja bland massa häftiga äventyrsresor som startar i Perth!

Stränder i & omkring Perth

Perth har ett avundsvärt rykte av att vara rent, har en avslappnad atmosfär, erbjuder en uppsjö av utomhusaktiviteter! Det är bara 10 km till kusten, som är lätt att nå med buss eller tåg. Välj bland ett flertal sagolika stränder som Cottesloe Beach, eller ta dig mer norrut för mer robusta stränder runt Scarborough. Oavsett vilken du väljer är stranden ett perfekt avbrott i vardagen... eller så passar du på att ta med dig kurslitteraturen och blandar nytta med nöje!

Parker, picknick & BBQ i Perth

Du har flertalet härliga parker med trevliga utsikter över Perth och Swan River. En favorit vi gärna vill tipsa om är Kings Park & Botanic Garden som ligger uppe på en kulle med en fantastisk utsikt över staden, perfekt för en BBQ i goda vänners lag. Det är alltid roliga aktiviteter på gång i Perth och en rolig sak vi verkligen kan rekommendera är utomhusbio under sommaren. 

BBQ i Perth, i Sir James Mitchell Park - bo & studera i Perth

En annan favoritpark för BBQ är Sir James Mitchell Park, rakt över gatan från floden The Bell Tower – ett av Perths mest kända landmärken. Här får du en fantastisk vy över stadens skyline och passar utmärkt att varva ner efter en dag på stan.

KILROY rekommenderar: Kom ut och se det Australiens fantastiska djur i sitt naturliga habitat. På t.ex. Heirisson Island i Swan River, kan du träffa på vilda kängurur!

Bar- & nattlivet i Perth

För att klassas som en grym studentstad bör det finnas ett schyst nattliv. Slappna av, det kan du definitivt räkna med i Perth. Det populäraste området med mest barer och nattklubbar - och där även de flesta backpackers samlas - är i Northbridge. Kom ihåg att ta med ditt pass eller om du har ett ID utfärdat i Australien som bevisar din ålder. Om du inte är ett stort fan av eller känner för galna nätter på stan kan vi rekommendera att bege dig till någon pub eller hotellbar på en söndag för god mat och livemusik.

I både Perth och Fremantle hittar du flera bra bryggerier, inklusive den lokala favoriten Little Creatures – lätt värt ett besök!

7 fantastiska aktiviteter i och omkring Perth

Avstånden är enorma i Western Australia så räkna med att det kan ta tid när det är dags för utflykter. MEN! Många platser är värt tiden att ti sig till, oavsett om det är en båttur eller bilresa bort.

Cykla på Rottnest Island - bo & studera i Perth

1) Det passar utmärkt att göra en utflykt till närliggande Rottnest Island över dagen eller helgen. Hyr en cykel att ta dig runt med och håll utkik efter de fina och fotogeniska Quokka, som ser ut som mini-kängurur. Även stränderna och snorklingen här är kanon!

2) Gå på vinprovning i Swan River Valley eller Margaret River. Rensa smaklökarna besök vingårdar runt Perth. Med ett behagligt medelhavsklimat kommer du att få en skön dag som passar utmärkt för vinproduktion. 

Aussie Football på Subiaco Oval i Perth - bo & studera i Perth

3) Se en match Aussie Rules Football (Australisk fotboll) på Subiaco Oval / Domain Stadium.  Idrotten har funnits sedan mitten av 1800-talet är väldigt populär bland lokalbefolkningen. På arenan Subiaco Oval hålls även många konserter, artister som U2, AC/DC, and Robbie Williams har uppträtt här, så håll utkik. 

4) Tan en dag i den historiska kuststaden Fremantle, ca 20 km utanför Perth. Fremantle är en charmig stad där du inte bör missa Fremantle Markets, Fremantle Prison och prova den godaste lokala Fish & Chips på Fremantle Fishing Boat Harbour.

5) Åk sandboarding i Lancelins sanddyner ca 130 km norr om Perth - det kommer inte at vara tråkigt!

6) Gör ett besök till mikronationen Principality of Hutt River. Det är en självutnämnd suverän stat som ligger ca 500 km norr om Perth. De hade firade 45-årsjubileum som mikrostat 2015. En coolt stämpel till passet, eller vad! 

Sälar på Penguin Island - bo & studera i Perth

7) Åk till Penguin Island och snorkla i Shoalwater Islands Marine Park vid Rockingham, det är en kort utflykt söder om Perth. Kom nära pingviner, delfiner och sälar i sitt naturliga habitat.

Studentrabatter i Perth

Med studentkortet ISIC får du tillgång till massor av rabatter och förmåner över hela Perth, Australien och i resten av världen. Ladda ner ISIC Benefits App gratis och dra nytta av alla schysta studentrabatter. Läs mer och skaffa ditt ISIC-kort här!

Perth skyline - bo & studera i Perth

Klimat i Perth

Perth har ett typiskt medelhavsklimat med varma, torra somrar mellan december och mars med en medeltemperatur på ca 27-30°C. Februari brukar vara den varmaste månaden. Vintrarna är milda med riklig nederbörd under maj till september och medeltemperaturen brukar ligga mellan 10-20°C om dagarna medans det om natten kan sjunka ner till 5°C. Perth har även flest antal soltimmar av alla städer i Australien!

Hyr en bil eller i Perth

Eftersom du är i Australien MÅSTE du bara utforska detta fantastiska land! Du kan hyra en bil i Perth över helgen och ta en minisemester, eller hyra en cool och praktisk campervan i Australien och ha boende och transport i ett på din roadtrip Down Under. Oavsett om du vill veta mer, har några frågor eller är redo att boka är det bara att kontakta oss.

Resa till Perth

Du kan ta hjälp av KILROY att hitta bra och billiga flygbiljetter till Perth. Vi har avtal med flera flygbolag och kan därför erbjuda dig förmånliga ungdoms- & studentbiljetter om du vill utforska mer av Australien, eller andra destinationer, i samband med dina studier utomlands. Det enda du behöver göra är att fråga oss så tar vi fram det bästa erbjudande vi kan hitta!

 

Tycker du att Curtin University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt