Griffith University

Boende vid Griffith University

Campus & boende vid Griffith University

Griffith University erbjuder över 300 olika utbildningar och kurser på kandidat- och mastersnivå samt fristående kurser i en till två terminer. Visst, du behöver ta några beslut och göra lite research först, men du har många val och all hjälp du behöver finns tillgängligt. På campus, utanför campus, ensam eller med vänner - du väljer!

Griffith University har fem campus - South Bank, Nathan, Mt Gravatt, Logan och Gold Coast - tre av dem erbjuder boende. Ta bara reda på vart dina kurser hålls och välj sedan ett alternativ som passar dina behov och budget bäst. Tveka inte att fråga om hjälp längst vägen!

Studentboende på Griffith University

Det finns olika boendealternativ - ett för alla olika behov, campusboende erbjuds på:

  • Gold Coast
  • Nathan
  • Mt Gravatt 

Om du väljer något av dessa kommer du bo på gångavstånd från skolan och du kommer snabbt lära känna andra internationella och australienska studenter - och du behöver dessutom inte oroa dig för att inte ha någonstans att bo när du kommer fram. 


Det finns också alternativ utanför campus, vilket kan ge mer frihet och kan vara billigare än studentboende på campus. Studentföreningar, internationella studierådgivare och universitetets boendeservice hjälper dig att hitta ditt egna boende. Gold Coasts studentförening erbjuder en s.k. "mini-van service" under introduktionsveckan där du kan köras runt och titta på tillgängligt boende. Det är bara att fråga om du behöver hjälp och var proaktiv, så kommer du med säkerhet hitta ett ställe som känns hemma under dina studier på Griffith. 

Boendet på Griffith är en stor del av din upplevelse på universitetet

Om du vill bo med en familj så är vårt homestay-alternativ något för dig. Det ger dig goda möjligheter att verkligen uppleva den australiska livsstilen och leva livet som lokalbefolkningen. Det här alternativet skiljer sig såklart från att bo tillsammans med dina nya kurskompisar, kanske lär du dig lite nya familjetraditioner.

De flesta europeiska studenterna fördrar att bo i ett privat boende, oftast delar de lägenhet. Prata med våra studierådgivare för att ta reda på mer om boendealternativ och diskutera vilket som passar dina behov och önskemål bäst.

Aktiviteter på Griffith University

Oavsett var du bor så är studentlivet på campus aktivt. Lär känna nya kamrater i en (eller fler) av skolans 120 studentföreningar/klubbar, med inriktiningar som kultur, religion, politik, utbildning, sport eller andra professionellt eller specifikt inriktade grupper. Alla campus erbjuder flera olika alternativ för lagsporter, delta i ett lag eller engagera dig i skolans sporter genom att heja på från läktaren!  

Förutom sportaktiviteter, som finns i ett bredd utbud - gym, swimming pools, motionsspår, tennis, basket, netball och beachvolley-banor - så erbjuder Griffiths campus allt du kan tänkas behöva. Här finns bokhandel, caféer, matställen, butiker, postkontor, resebyråer, teater, gallerior, frisörer, apotek, juicebarer och mycket mer till hands. 

Griffith University Campus - Delta i en sportklubb & träffa nya människor

Det finns även andra faciliteter på skolan. De internationella studierådgivarna finns till hands för att guida dig när du anländer till Australien och ser till du får ut så mycket som möjligt av din tid på Griffith. På Griffith har eleverna bland annat ett eget health service, rådgivning, omsorgs- och studiestöd. Du kan också få hjälp med att utveckla dina akademinska färdigheter på skolans Learning Centres. Skolans karriär- och arbetsförmedling och erbjuder karriärvägledning och förbereder dig för jobbsökande.

Transport

Du kan smidigt ta dig till alla fem campus med kollektivtrafiken. Bussar, tåg, färjor och spårvagnar går regelbundet och tar dig mellan de olika campus, genom städer och natur. Griffith University har också busstjänsten intercampus som går två olika sträckor, en mellan Mt Gravatt och Nathan och den andra mellan Gold Coast och Nathan.

Griffith University Campus

Tycker du att Griffith University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt