Griffith University

Studentlivet i Brisbane - Griffith University

Studentlivet i Brisbane & längs Gold Coast

Storstadsliv är inte nödvändigtvis synonymt med stressiga människor och en hektisk atmosfär, särskilt inte här i Australiens Brisbane, Queensland! I Brisbane känner du direkt den avslappnade viben vid ankomst, en modern stad med läckra stränder och ca 245 soldagar per år!! Studentlivet i Queensland är fint!

Brisbane har det mesta du kan önska dig: allt från roliga och galna nätter på stan och ett spännande musikutbud till mysiga eftermiddagar på café och lata dagar på stranden och ca 245 soldagar per år. I detta härliga klimat kan du och dina nya vänner göra massa roliga saker. Hyra vattenskoter, ta en surfkurs, cykeltur eller njut av en picknick. Du har en härlig miljö omkring dig.  

Studentlivet i Brisbane

I Brisbane bor mer än 2 miljoner människor och staden har vid flera tillfällen rankats bland de absolut bästa städerna i världen att bo i. Det finns mycket sociala aktiviteter, ett stort kulturellt utbud samt olika sport- och utomhusaktiviteter. Det är en spännande och trygg stad, med stor mångfald, social och öppen lokalbefolkning samt en avslappnad atmosfär.  

Träffa lokalbefolkning i Brunswick Street Mall eller filosofera och lyssna på livemusik i bohemiska West End. Vill du få dig en fantastisk överblick och utsikt över staden kan vi rekommendera att du tar bussen upp till Mt Coot-tha Lookout!  

Studentlivet runt Gold Coast - regnskogar och natur

Det finns även väldig bra naturupplevelser runt Brisbane. I Hervey Bay kan du har valskådning, bergsklättring vid Kangaroo Point eller varför inte hyra en kajak och paddla ner för Brisbane River (den längsta floden i Queensland).  

Studentlivet runt Gold Coast 

Det finns gott om färggranna marknader, vattenaktiviteter, barer och klubbar, nöjesparker, natur etc. Här är den perfekta platsen att slappa på stranden och beundra de mäktiga skyskraporna.  

Energiska och episka Surfers Paradise är kustlinjens centrum. Mjuka vindar och vackra vågor attraherar nybörjare som erfarna att njuta av en dag på brädan. Kvällsshoppingen, caféerna, musiken och restaurangerna längs stranden gör Surfers värt ett besök. Studentlivet blir inte bättre än så här!  

Studentlivet runt Gold Coast - Surfers Paradise

Klimat i Brisbane och Gold Coast

Det är ett behagligt subtropiskt klimat med varma, fuktiga somrar och torra vintrar på Gold Coast. Den varmaste månaden är januari med en snittemperatur på 30°C och mer nederbörd. Juni är den kallaste månaden med en snittemperatur på 17°C. Med andra ord är klimatet i Brisbane fantastiskt året runt! 

Roadtrip i Australien

Eftersom du är i Australien är det ett ypperligt tillfälle att passa på att utforska detta fantastiska land! Varför inte hyra en bil i Brisbane över helgen och ta en minisemester? Eller hyra en cool och praktisk campervan i Australien och ha boende och transport i ett på din roadtrip Down Under. Oavsett om du vill veta mer, har några frågor eller är redo att boka är det bara att kontakta våra reserådgivare.

Studentlivet i Brisbane

Studentrabatter i Australien

Med studentkortet ISIC får du tillgång till massor av rabatter och förmåner i både Australien och resten av världen. Ladda ner ISIC Benefits App (gratis!) och dra nytta av alla schysta studentrabatter. Läs mer och skaffa ditt ISIC-kort här.

  

Tycker du att Griffith University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt