La Trobe University

Studera i Melbourne som har ett fantastiskt studentliv

Studier i Melbourne

La Trobe ligger i Melbourne och här bor över 5,6 miljoner människor. Det är Australiens näst största stad, som har röstats fram som världens fjärde mest studentvänliga stad (QS Best Student Cities). Studentlivet i Melbourne är fantastiskt och nedan kan du läsa mer om vad du kan göra när du inte har lektioner.

You'll dig the Melbournian lifestyle

"How's it goin' mate?" är en fras du hör var du än är i Australien, även i Melbourne. Australier är supertrevliga och det är lätt att känna sig som hemma här! En av härligheterna med Melbourne är mångkulturen, som märks av lite överallt, t.ex. på marknader, restauranger, livsstilen och bland folk överallt!

Melbournebor älskar att vara utomhus, solen skiner på vintern och folk sitter t.o.m. på uteserveringar då. Tro det eller ej, men du kan faktiskt få uppleva alla fyra årstider på en enda dag, från att du sitter i t-shirt med morgonkaffet i solen, till regn och blåst kyla som gör att du får ta fram täckjackan efter lunch. På sommaren kan det dock bli väldigt varmt och du kommer att behöva solkräm!

Melbourne är känt för sin kärlek till konst, mat, festivaler, musik, komedi, film, mode, restauranger, idrottsevenemang och att bara njuta av livet! Det är inte långt till härliga stränder och nationalparker strax utanför stadskärnan!
 

Studentlivet i Melbourne - 5 insidertips 

 

Stränder & skidåkning i Melbourne - här kan du göra både och!

I Melbourne finns det schysta stränder (St. Kilda, Brighton Beach och Elwood för att bara nämna några), och du kan göra fantastiska weekendresor till Phillip Island, Grampians eller Great Ocean Road. På vintersäsongen kan du åka skidor i Mount Buller, bara tre timmars bilresa från Melbourne.

Brighton Beach i MelbourneFärgglada hus på stranden Brighton Beach i Melbourne

Omtalade Great Ocean Road

Hyr en bil över helgen eller följ med någon av La Trobes arrangerade bussresor till vackra Great Ocean Road samt de Tolv Apostlarna. Håll utkik efter koalor i träden och campa längs vägen. En riktigt fin upplevelse du sent kommer att glömma!

Bildgalleri från härliga Melbourne 

 

Coola studentaktiviteter i Melbourne (vissa av dem är GRATIS) 

Med ditt ISIC-kort får du tillgång till massa grymma studentrabatter i och untaför Melbourne, övriga Australien samt i resten av världen!

Food Markets i Melbourne
Melbourne är en stad med många fantastiska restauranger, men också spännande matmarknader. Om du tröttnar på att äta ute kan du handla billiga och dagsfärska råvaror på marknaden och laga egen mat tillsammans med dina klasskamrater.

Queen Victoria Market - Melbourne

Bio i Melbourne
De flesta stora biografer har halva priset på tisdagar, bra att veta som student i Melbourne!

Billiga biljetter till på biljetter i Melbourne
Spana in Tix website om du är intresserad av musikaler, konserter och föreställningar till ett billigare pris.

Parker och trädgårdar
Melbourne har massor av trevliga platser och grönska, många med gratis grill, då BBQ är populärt Down Under. Varför inte samla ihop ett gäng, ta med böckerna och en filt efter lektionerna för att avsluta dagen med lite nygrillat utomhus. Några av alla härliga parker i Melbourne:

  • La Trobe Wildlife Sanctuary
  • Bundoora Park
  • Gresswell Forest
  • Royal Botanical Gardens
  • Coburg Lake Reserve
  • Fairfield Park and Boathouse

Läs om gratis saker att göra i Melbourne här.

Melbournes klimat

Melbourne har ett härligt klimat och du kan njuta av det varma och härliga vädret i många av stadens parker och charmiga kvarter. Melbourne har kustklimat där genomsnittstemperaturen skiljer sig över året och ligger mellan 13 och 26 °C. Vintermånaderna är juni, juli och augusti och sommarmånaderna är november, december och januari. 

Tycker du att La Trobe University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt