Monash University

På Monash University pluggar du tillsammans med 55 000 andra studenter
 

Studera på Monash University

Monash University i Melbourne är Australiens största och mest internationella universitet. Monash har fem olika campus runtom vackra Melbourne - en stad som dessutom har rankats som en av världens bästa studentstäder, vilket vi kan förstå!

Nedan hittar du information om att studera vid Monash University. På flikarna ovan hittar du även information om utbildningar & kurserboendestudentlivet i Melbourne och om ansökningsprocessen

Varför studera vid Monash University?

Monash är känt för den internationella känslan som finns på campus. Här studerar människor från över 100 olika länder, så du har verkligen chansen att lära känna andra studenter från hela världen här. Monash är ett universitet i världsklass och har ett gott internationellt rykte för sin höga kvalitet på både sin undervisning och forskning. Du kan kombinera dina studier med både kortare och längre praktik eller volontärprojekt, vilket kommer att göra dig mer attraktiv på den internationella arbetsmarknaden. 

Melbourne har inte bara rankats som en av världens bästa städer att bo i. Staden är även rankad bland de tre bästa studentstäderna i världen - och med goda skäl! Melbourne är känt som Australiens kulturhuvudstad och studentlivet här är helt fantastiskt. Här är du omgiven av vackra stränder, härligt nattliv och massvis av kultur. Magiskt! 

Om du vill tjuvkika redan nu på studentlivet vid Monash University, ta då en titt på deras officiella Instagramkonto!

Akademiskt omdöme

Monash University tillhör det prestigefyllda Group of Eight, ett nätverk för de främsta universiteten i Australien. Monashs businessfakultet är ackrediterad av Association of MBAs, AMBA och EQUIS, exklusiva ackrediteringar som garanterar att Businessprogrammen håller högsta möjliga standard. Mindre än 1% av alla handelshögskolor i världen har fått så många som tre ackrediteringar.

Vad kan jag studera vid Monash University?

Studera vid Monash University i Melbourne, Australien

Vid Monash University kan internationella studenter läsa på bachelor-, master- och t.o.m. Ph.D.-nivå och du kan välja att läsa en hel utbildning eller bara fristående kurser under en termin eller två. Du har även många ämnesområden att välja mellan på Monash. Ämnesområdena Business, Economics och Engineering är både mest populära att studera och mest akademiskt hyllade.  Övriga ämnesområden är t ex Architecture, Product Design, Aerospace och Sports Science.

Vad kostar det att studera vid Monash University?

Kursavgifterna på Monash University varierar beroende på studienivå och ämne. Våra studierådgivare ger dig gärna information om kursavgifter på de kurser som du intresserar dig för. De kan även svara på andra frågor om livet som student i Melbourne och vid Monash University – tveka inte att kontakta oss för att få svar på dina frågor. KILROY erbjuder kostnadsfri studierådgivning. Som svensk är det tillåtet att jobba upp till halvtid vid sidan av sina studier i Australien.

Rolig info om Monash University

  • Monash University är rankat bland världens 100 bästa universitet
  • Monash är Australiens största universitet med mer än 63 000 studenter, varav 22 000 är internationella studenter.
  • Universitetets huvudcampus Clayton är så stort att det till och med har sitt eget postnummer!
  • Monash University namngavs efter Sir John Monash, som även är porträtterad på Australiens 100-dollarssedel.
  • Universitetet har sin egen vindtunnel, som används flitigast av studenterna som läser Engineering.
  • På Monash finns det mer än 140 studentföreningar och -klubbar och mer än 40 idrottsklubbar. Du kommer inte ha svårt att hitta roliga aktiviteter på din fritid!

Hur kan KILROY hjälpa dig att studera i Melbourne?

Studera vid Monash University i Melbourne

Hos KILROY får du kostnadsfri studierådgivning. Vi följer dig hela vägen, från dina första frågor kring studier i Melbourne, genom ansökningsprocessen tills att du är på plats och studerar vid Monash University. Våra studierådgivare kan även hjälpa dig med frågor kring finansiering av dina utlandsstudier och levnadskostnader i Melbourne. Välkommen att kontakta oss för att höra mer om dina möjligheter att studera vid Monash University – Vi ser fram emot att höra från dig!

Universitetets hemsida: Monash University

Tycker du att Monash University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt