Monash University

Studentlivet i Melbourne

Studentlivet i Melbourne

Studentlivet i Melbourne är episkt! Det finns massor av schysta barer, kulturlivet blomstrar och stränderna är fantastiska. Det är ingen överraskning att Melbourne gång efter gång rankas som en av de bästa städerna i världen, både att bo och studera i. Det är en stad som är ren, fräsch och säker.

Studentlivet i Melbourne - det goda livet 

I Melbourne är klimatet behagligt, likaväl som parkerna och de olika stadsdelarna är vackra. Lokalbefolkningen har en passion för god mat och dryck. Det finns mer än 3000 restauranger i Melbourne, så att även den mest kräsna kommer att bli sugen. Melbourne är även känt för att ha mest av och vara bäst på mode, nattliv, musik, komedi, sport och event. Som grädde på moset finns många vackra stränder och nationalparker precis utanför stadsgränserna.

Lorenna berättar mer om studentlivet i Melbourne:

 

Studentlivet i Melbourne

Du kommer troligen att bli förvånad över hur öppna och vänliga Melbourneborna är när du flyttar hit från lilla Sverige, de är kända för att vara roliga, snälla och karismatiska. Det är lätt att lära känna nya människor här och du kommer ha hittat nya vänner på nolltid. Det är vanligt att lokalbefolkningen älskar kaffe och gärna sitter i timmar och fikar, snackar och njuter av livet. Det kan vara en tradition som har plockats upp från två inflytelserika minoritetsgrupper: grekerna och italienarna.

Staden har flera fantastiska gömda pärlor. Om du vill avnjuta en god kopp kaffe eller en kall öl, sväng förbi någon av Melbournes takterrasser, som staden är känd för. Låt dig aldrig luras av hur fasaden ser ut; bakom en sliten dörr kan kulinariska hemligheter gömma sig på en förstklassig restaurang, en rostig spiraltrappa kan leda dig till en trendig takterrass-bar och ödsliga gränder kan nå fram till de trendigaste caféerna, butikerna och gallerierna. Lämna fördomarna hemma och börja utforska!

10 saker att göra när du studerar i Melbourne

Studerar i Melbourne på Monash University - Grafittikonst på gatan

1. Strosa runt och utforska staden och bara njut av den vackra gatukonsten. 

2. Besök Melbournes färggranna Moomba Festival (helt gratis).

3. Chilla med en god kaffe eller öl på någon av de gömda takterrasserna i Melbourne.

4. Gå på en stand-up show, staden är känd för sin stand-up scen och för den årliga internationella komedifestivalen. 

melbourne-brighton-beach.jpg

5. Häng på stranden St. Kilda - Du är ju i Australien nu! 

6. Ta en avstickare till Australiens outback (öken) och gör en bushwalk eller ät en picknick i någon av nationalparkerna i närheten av staden.

7. Se en australisk fotbollsmatch (även kallat Australian Rules Football eller footy) live.

Studentlivet i Melbourne - Se vackra Great Ocean Road

8. Gör en roadtrip längs vackra Great Ocean Road.

9. Besök Melbourne Museum - det är gratis när du slänger fram ditt student-ID! 

10. Besök Australian Centre for the Moving Image ACMI: Art Film & Digital Culture. Centret har fri entré.

Studentrabatter i Melbourne

Med studentkortet ISIC får du tillgång till massor av rabatter och förmåner över hela Melbourne, Australien och i resten av världen. Ladda ner ISIC Benefits App gratis och dra nytta av alla schysta studentrabatter. Läs mer och skaffa ditt ISIC-kort här.

Melbournes klimat

Melbourne har ett tempererat kustklimat, som kännetecknas av väldigt föränderligt väder med varma till heta somrar och mild vår och höst samt kalla vintrar. På grund av stadens platta topografi och placering kan det ske snabba väderförändringar i Melbourne.

Hyr en bil i Melbourne

Eftersom du är i Australien MÅSTE du bara utforska detta fantastiska land! Du kan hyra en bil i Melbourne över helgen och ta en minisemester, eller hyra en cool och praktisk campervan i Australien och ha boende och transport i ett på din roadtrip Down Under. Oavsett om du vill veta mer, har några frågor eller är redo att boka är det bara att kontakta oss.

Tycker du att Monash University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt