Australien

Studera i Australien - Praktisk information

Studera i Australien

Inför din resa till Australien finns det en del saker som du bör ordna, som tex. visum, resa, boende och försäkringar mm.

Visum

För att studera i Australien måste du ha ett studentvisum. Visumet söker du när du har blivit antagen till skolan och fått ditt CoE (Confirmation of Enrolment). Tänk på att du måste ha ett pass som är giltigt under hela din studietid samt minst sex månader efter studierna för att din visumansökan till Australien ska bli godkänd. I avgiften ingår ett arbetstillstånd. Du kan arbeta upp till halvtid, 20 timmar per vecka, under terminstid och under lov och mellan terminer kan du arbeta heltid, 40 timmar per vecka. Ytterligare information om hur du går tillväga får du av oss om du blir antagen till en utbildning. 

Hur tar man sig dit?

Du bör preliminärboka en flygbiljett i god tid för att vara säker på att hitta en resa som passar dina önskade datum. Biljetten bokar du med fördel hos vår VIP-avdelning som erbjuder flexibla studentbiljetter. Du kan låna pengar av CSN för flygresan. Mejla oss dina frågor, för information om olika flygpriser eller att boka din flygresa. 

Kommunikation

Alla skolor ger studenterna möjlighet till internetuppkoppling. Priserna för att ringa både inom Australien och utanför är rimliga, och vi rekommenderar att du skaffar dig ett lokalt abonnemang eller kontantkort när du anländer till Australien för att ringa billigast. Telefonoperatörer är till exempel Telstra, Optus och Vodafone.

Utlandsstudieförsäkring

Australien är tacksamt befriat från många sjukdomar som finns i andra länder tack vare sina stränga karantänsregler (det är bland annat förbjudet att ta in mat och jordbruksprodukter i landet), men för att du ska få visum till Australien måste du teckna en utlandsstudieförsäkring som ger dig ett komplett försäkringsskydd under hela din studietid.  

Boende

De flesta svenska studenter hittar ett privat boende på plats antingen tillsammans med andra studenter eller på egen hand. Det är i allmänhet relativt enkelt att hyra ett hus eller en lägenhet utanför campus i Australien. Vi rekommenderar däremot att du bokar ett tillfälligt boende så att du har någonstans att sova de första nätterna. Tillfälligt boende kan du boka genom vår VIP-avdelning. Du kan också välja att bo hos en värdfamilj eller på universitetsområdet/campus i studentkorridor, hus eller lägenhet. Boende i värdfamilj och i studentkorridor inkluderar ofta frukost och middag. Att bo på campus under den första terminen kan vara ett bra alternativ om du kommer direkt från gymnasiet och inte är van vid att bo på egen hand. På så sätt kommer du också i kontakt med många andra studenter. Boendet bokas efter att du blivit antagen till en utbildning och du får mer information om de olika boendealternativen tillsammans med ditt antagningsbesked.   

Studera i Australien - Tabbar att undvika

 

Tycker du att Australien låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt