QUT

Häng med ett gäng studenter på Queensland University of Technology.
 

Studera på QUT - Queensland University of Technology

Queensland University of Technology (QUT) ligger i Brisbane och är ett av de mest moderna universiteten i Australien. Det är välkänt både nationellt och internationellt för sin höga nivå på undervisningen och för sitt starka fokus på att aktivt förbereda studenter inför arbetslivet.

Du kan läsa mer om hur det är att studera på QUT nedan och på flikarna utbildningar, stad, campus och ansökan ovan. 

7 goda skäl att studera på Queensland University of Technology 

 • QUT gör skäl för sitt smeknamn "A university for the real world". Namnet kommer från universitetets nära samarbete med staden runt omkring, dess relevanta arbetsmarknadsrelaterade undervisning och dess tillämpade forskning. Perfekt för studenter som söker en praktiskt inriktad utbildning!
 • QUT ligger i Brisbane, som har 261 soldagar om året. Livet i Brisbane är underbart! 
 • Föreläsarna på QUT är ledande inom sina respektive ämnesområden, vilket ger dig en utbildning i toppklass.  
 • Universitetet erbjuder "karriärmentorer" där studenter och yrkesverksamma kopplas samman, för att hjälpa dig att få in en fot på arbetsmarknaden.
 • Universitetet anstränger sig hårt för att internationella studenter ska känna sig som hemma. Sociala aktiviteter och utflykter till närliggande sevärdheter organiseras under hela läsåret. 
 • Du kan välja bland över 600 olika kurser så du hittar garanterat något som intresserar dig.   
 • QUTs huvudcampus ligger mitt i Brisbanes stadskärna med närhet till shopping, nattliv och stadens varierande kulturutbud.  

Vad kan jag studera på QUT?

Study at QUT in Brisbane, Australia - KILROYInternationella studenter kan välja bland ett brett utbud av såväl kandidat- som masterprogram. Om du hellre vill studera en fristående termin eller två vid QUT, som en del av din svenska universitetsexamen, är det också möjligt. Som student på QUT kan du välja program/kurser från någon av följande sex fakulteter: Business, Creative Industries, Education, Health, Law, Science och Engineering.

Hur mycket kostar det att studera på Queensland University of Technology?

Studieavgiften vid QUT varierar beroende på vad och hur länge du studerar. Våra studierådgivare ger dig gärna mer specifik information om studieavgifter på de program och kurser som intresserar just dig. De kan även svara på andra frågor om livet som student i Brisbane och vid QUT. Tveka inte att kontakta oss för att få svar på dina frågor. KILROY erbjuder kostnadsfri studierådgivning. Som svensk är det tillåtet att jobba halvtid vid sidan av sina studier i Australien.

Fun facts - QUT

Study at Queensland University of Technology - KILROY

 • QUT rankades år 2016 högst bland Australiens universitet som är yngre än 50 år.
 • Universitetet har ett eget konstgalleri och flera pooler/simbassänger. 
 • QUT har också sitt eget "brain fitness lab" för mental träning.
 • Med fler än 700 internationella studenter från över 100 länder kommer du att träffa människor från hela världen.  
 • Universitetet har två egna barer där det alltid händer något kul.  
 • Varje fredag ordnar QUT vänskapsmatcher i fotboll mellan studenter. 
 • QUT har ett eget Instagramkonto där du kan få en inblick i studentlivet på universitetet. Kolla in det här!

Hur kan KILROY hjälpa dig som vill studera i Brisbane?

Study in Brisbane with KILROYPrata med våra studierådgivare och kom på kostnadsfri studierådgivning. Vi följer dig hela vägen, från dina första frågor kring studier i Brisbane, genom ansökningsprocessen tills att du är på plats och studerar vid QUT. Våra studierådgivare kan även hjälpa dig med frågor kring finansiering av dina utlandsstudier och levnadskostnader i Brisbane. Välkommen att kontakta oss för att höra mer om dina möjligheter till utlandsstudier. Vi ser fram emot att höra från dig.

Tycker du att QUT låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt