RMIT University

Studenter på RMIT University campus

Studera i Melbourne

Utöver att studera, vad gör en mer i Melbourne? Melbourne har röstats fram som bästa staden i världen att leva i så du har gott om alternativ att välja bland. Läs vidare för ta del av våra bästa tips på studentlivet i Melbourne.

Melbourne som studentstad 

RMIT University ligger i Melbourne, Australiens näst största stad. Här studerar över 50 000 internationella studenter från alla världens hörn. Melbourne har röstats fram som bästa staden i världen att leva i. Den sägs vara renare, fräschare och säkrare än någon annan stad. Staden har ett behagligt klimat, vackra parker och trevliga kvarter. Det finns en stor passion för god mat och dryck, med över 3000 restauranger, kan även den mest kräsna bli frestad.

semester at rmit - study abroad at rmit
Melbourne är också känd som den bästa staden i Australien när det kommer till mode, nattliv, musik, komedi, restauranger, sport och evenemang. Strax utanför staden ligger flera vackra stränder och nationalparker. De flesta biografer har halva priset på filmer på tisdagar, perfekt aktivitet i vardagen att göra med dina kursare! 

Livsstil i Melbourne 

Melbourne har utsetts till en av världens mest beboliga städer på grund av sin kultur, klimat  och det sociala. Livsstilen karaktäriseras som sofistikerad och med många kvarlevande brittiska traditioner.

Fotoalbum - studentlivet i Melbourne

 
Aktiviteter i Melbourne på en studentbudget

Besök Federation Square 

Gratis saker att göra som student i Melbourne - Federation Square

Federation Square (kallas Fed Square) ligger I Melbournes Central Business District (MCD) och här är det alltid något på gång. Du har allt från marknader, gratis gig och föreställningar till storbildsskärmar med blandat innehåll.


Queen Victoria Market

student in melbourne - queen victoria market

Strosa runt och njut av Melbournes främsta utomhusmarknad Queen Victoria Market. När mörkret lagt sig byter samma plats skepnad och Suzuki Night Market uppenbarar sig. Räkna med både underhållning och roliga aktiviteter på båda dessa marknader.

 
Great Ocean Road

studentliv i melbourne - great ocean road

Delstaten Victoria fantastiska och kända kuststräcka Great Ocean Road är en av landets mest häpnadsväckande turistattraktioner. Hyr en bil med KILROY och njut av färden när ni gör stopp på landmärken som de 12 Apostlarna samt spanar efter koalor i träden.

Dandenong Ranges

student activities in melbourne - dandenong ranges

Dandenong Ranges är en oas fylld med gömda skatter för naturälskare, konstentusiaster, foodies och de som är ute efter ett lugn. Det finns vackra offentliga trädgårdar att strosa bland, eller så åker du en tur med Australiens favoritångtåg, Puffing Billy.

Invånare i Melbourne

Det bor drygt 4,2 miljoner invånare i Melbourne. Det är en populär studentstad där det bor det många unga studenter, två av stadens minoriteter är greker och italienare. Människorna i Melbourne är mycket sociala och utåtriktade. De älskar att träffas på kaféer och restauranger och de flesta av dem är hängivna fans av australiensisk football.

Klimat i Melbourne 

Melbourne har ett måttligt oceaniskt klimat och är känt för sina snabba väderbyten. Det blir väldigt varmt om sommaren och vintrarna kan du uppleva fyra årstider på en dag.

Tycker du att RMIT University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt