University of New South Wales

Studera på University of New South Wales och bo i Sydney!
 

Studera på University of New South Wales

University of New South Wales (UNSW) ligger i Sydney, nära de kända stränderna Coogee Beach och Bondi Beach. Universitetet är internationellt erkänt för sin höga kvalitet på undervisning och forskning, och erbjuder ett stort utbud av kurser och utbildningar, moderna faciliteter och mycket studentsupport. Detta resulterar i att examinerade vid UNSW är väldigt attraktiva på arbetsmarknaden.

Nedan hittar du information om att studera vid University of New South Wales. På flikarna ovan hittar du även information om utbildningar & kurserboendestudentlivet i Sydney och om ansökningsprocessen

8 goda skäl att studera vid University of New South Wales

 1. Det är ett av de ledande universiteten i Australien, både vad gäller forskning och undervisning. Du kommer att få en utbildning av hög kvalitet och undervisning av engagerade och kunniga lärare, akademiker och professorer.
 2. Här hittar du ett brett kursutbud med över 900 program att välja bland!
 3. UNSW:s läge är oslagbart mitt i centrala Sydney, helt nära både Central business district (CBD) och kända stränder som Coogee och Bondi!
 4. Skaffa nya vänner från hela världen – på UNSW studerar mer än 50 000 studenter från över 120 olika länder!  
 5. UNSW arrangerar många offentliga event, t.ex. konserter, öppet hus och offentliga forum som diskuterar ämnen som miljö, hälsa och internationell politik.
 6. Campus erbjuder en trevlig och avslappnad stämning med ett stort utbud av studentpubar, butiker, caféer och drygt 200 studentföreningar och klubbar.
 7. Boendet på campus har bra standard och är både modernt och säkert!
 8. Tack vare internationella nätverk och samarbeten både lokalt och globalt kan UNSW dela med sig av sin kunskap och sina forskningsresultat långt utanför universitetets gränser.

Priser & utmärkelser som University of New South Wales har fått

UNSW var med och grundade Group of Eight, en koalition bestående av Australiens ledande forskningsintensiva universitet, och är medlem i Universities 21 network. University of New South Wales har även fått följande utmärkelser: 

 • I The Australian Good Universities Guide fick UNSW högsta betyget, fem stjärnor, i de tre kategorierna för anställningsbarhet: Getting a job; Starting salaries och Positive graduate outcomes (2014)
 • UNSW rankades på plats 48 i QS World University Rankings (2014/15)
 • UNSW rankade på plats 21 i kategori Employer reputation i QS World University Rankings (2014/15).

Vad kan jag studera på University of New South Wales? 

På UNSW kan du studera

 • Bachelor's degree
 • Master's degree
 • En eller två Study Abroad-terminer med fristående kurser

Vad kostar det att studera på University of New South Wales?

Kursavgifterna på UNSW varierar beroende på studienivå och ämne. Våra studierådgivare ger dig gärna information om kursavgifter på de kurser som du intresserar dig för. De kan även svara på andra frågor om livet som student i Sydney och på UNSW – tveka inte att kontakta oss för att få svar på dina frågor. KILROY erbjuder kostnadsfri studierådgivning. Som svensk är det tillåtet att jobba halvtid vid sidan av sina studier i Australien.

Rolig info om University of New South Wales

 • UNSW har 53 000 studenter, varav 12 000 är internationella studenter
 • UNSW:s fantastiska bibliotek har ca 2,7 miljoner objekt
 • Universitetet ligger i Sydney som är framröstad till världens populäraste studentstad (av A.T. Kearney Global Cities Index 2014).
 • Här kan du finna alla typer av studentklubbar (då menar vi verkligen ALLA typer), från Harry Potter-klubb till fotbollsklubbar.
 • Genom UNSW Volunteer Expo kan du komma i kontakt med ideella organisationer och volontärarbeta.

Hur KILROY kan hjälpa dig som vill studera i Sydney

Studera i Sydney på University of New South Wales

Hos KILROY får du kostnadsfri studierådgivning. Vi följer dig hela vägen, från dina första frågor kring studier i Sydney, genom ansökningsprocessen tills att du är på plats och studerar vid UNSW. Våra studierådgivare kan även hjälpa dig med frågor kring finansiering av dina utlandsstudier och levnadskostnader i Sydney. Välkommen att kontakta oss för att höra mer om dina möjligheter att studera vid UNSW – Vi ser fram emot att höra från dig!

Universitetets hemsida: University of New South Wales 

Tycker du att University of New South Wales låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt