University of New South Wales

Studentlivet i Sydney

Studentlivet i Sydney

Sydney är framröstad till världens mest populära studentstad, och vi förstår varför! Låt oss dela med oss av vad som är så bra med att bo i denna pulserande stad!

Studentlivet i Sydney

Vi kan intyga att Sydney är en fantastisk stad att vara student i! Det är alltid något som händer och är på gång. I centrala Sydney har du många pubar och nattklubbar att välja bland med tema ”Student Nights”. Dessutom har du flera event om dagen att välja bland på UNSW:s campus; idrottstävlingar, fester, klubb- och föreningsträffar, offentliga föreläsningar, seminarier etc. Det enda du behöver göra är att välja!

UNSW ligger i Sydneys östra förorter, och det är smidigt att ta sig till och från centrala Sydney. Det är dessutom nära till flera av Sydneys omtalade stränder, t ex är det mindre än tio minuter med bil till vackra Coogee Beach. Utöver flera stränder bjuder Sydney på ett antal parker, gallerier, festivaler, museer och restauranger.

Det härliga med studentlivet i Sydney

Som internationell student kan du välja bland närmare 200 klubbar och föreningar att gå med i, som karriär- och kulturella workshops, rättshjälp och möjligheter att volontärarbeta i ditt nya liv i Sydney!

Stränder i och runtom Sydney

Studentlivet i Sydney - Student Sydney Manly Beach

Det finns närmre 100 stränder i och runtom Sydney. Bondi Beach är en av de mest populära och ligger ca 40 minuter med buss från UNSW Kensington huvudcampus. Det är ännu närmare till vackra Coogee Beach, bara ca 10 minuter med bussen. En trevlig utflykt är att ta färjan till stränder som Manly Beach eller Watson Bay för en skön surf-session eller härligt bad.

Njut av både city- och strandlivet i Sydney

Studentlivet i Sydney är fint! Du kan välja att börja dagen med en tidig morgonsurf eller joggingtur på stranden i soluppgången. Vill du njuta ännu mer av solen kan du ta med böckerna till stranden och göra dina läxor där under eftermiddagen.  

Utöver flera stränder kan du besöka parker, gallerier och festivaler i Sydney, eller shoppa loss ordentligt i alla möjliga olika typer av butiker, från Gucci och Prada till olika marknader och små loppisar. Sydney är också Australiens främsta destination för internationella studenter och centrum för hela landets ekonomi. Ca 500 globala företag har sitt huvudkontor i Sydney.

5 schysta aktiviteter i Sydney för studenter

Sydney består av olika stadsdelar som alla har sin unika charm och sina attraktioner. Lär känna din nya stad, som tidigare nämnts kan du alltid hitta roliga aktiviteter i Sydney. Se fem tips på gratis saker att göra i Sydney nedan:

1: Ta en promenad i "The Rocks"

Studentlivet i Sydney - Gratis aktiviteter: Ta en promenad på "The Rocks"

Utforska Sydneys historia och besök några av stadens äldsta bevarade byggnader, som inrättades i slutet av 1700-talet.

2: Studera i Royal Botanic Gardens

Ett härligt tips är att efter din föreläsning ta med böckerna och dina kursare till den botaniska trädgården. Här är perfekt för studier med de lugna trädgårdarna, promenadstigar, utsikt över hamnen och öppna ytor. Glöm inte att ta en selfie och visa alla dina nära och kära i sociala medier din nya studieplats.

3: Besök Hyde Park

Hyde Park är den äldsta parken i Australien och ligger mitt i Sydney. Hit går folk för att ta en kaffe, springa eller bara vara med sina vänner. Huvudattraktionen i Hyde Park är Archibald Fountain, som anses vara Australiens vackraste offentliga fontän. Andra populära saker att se här är statyn på James Cook och Sandringham samt Nagoya Gardens.

4: Promenera över Sydney Harbour Bridge

Studentlivet i Sydney - Gratis saker att göra: Promenera över Sydney Harbour Bridge

Promenera från norra till södra Sydney, genom att korsa Sydney Harbour Bridge! Från The Rocks till Milsons Point kan du njuta av en fantastisk utsikt! Kliv på bron via Cumberland Street. Det är gratis att promenera över bron men om du vågar klättra över den tillkommer en kostnad!

4: Häftiga event i Sydney

Missa inte Australiens bästa utomhusbio, the Moonlight Cinema, om du är här under Australiens sommarmånader. Se förhandsvisningar, premiär och kultfilmer. Runt maj-juni brukar den 18-dagar långa spektakulära ljus-, musik och idéfestivalen Vivid Sydney äga rum.

5: De bästa studentbarerna

Nja, det är ju inte gratis på puben om du faktiskt vill dricka eller äta något, men att dansa kostar inget och missa för allt i världen inte känslan av att vara student i Sydney på dessa tre grymma studentbarer:

  • The Courthouse, 19 Upper Macdonald Rd, Newtown (en riktig pub)
  • The Ivy, 320 George Street (med Sydneys enda takpool)
  • Manning Bar (ligger på UNSWs campusområde)
    ....bara för att nämna några.

Vi passar även på att tipsa om den lokala puben The Baxter Inn på Clarence Street, som har en väldigt trevlig atmosfär och som serverar utmärkta cocktails.

Studentrabatter i Sydney

Med studentkortet ISIC får du tillgång till massor av rabatter och förmåner över hela Sydney, Australien och resten av världen. Ladda ner ISIC Benefits App gratis och dra nytta av alla schysta studentrabatter. Läs mer och skaffa ditt ISIC-kort här.

Sydneys klimat

Sydney har ett tempererat klimat med varma somrar och milda vintrar. Som varmast är det vanligen i januari med en medeltemperatur på 18-25°C. Vintern är mild och ganska sval. Den kallaste månaden är vanligen juni med en genomsnittlig temperatur på 8-16°C.

Genomsnittlig temperatur:

  • Sommar (december till februari): 18.3 – 25.5 °C
  • Höst (mars till maj) 14.5 – 22.1 °C
  • Vinter (juni till augusti) 8.7 – 16.9 °C
  • Vår (september till november) 13.3 – 19.8 °C

Hyr en bil i Sydney

Eftersom du är i Australien MÅSTE du bara utforska detta fantastiska land! Du kan hyra en bil i Sydney över helgen och ta en minisemester, eller hyra en cool och praktisk campervan i Australien och ha boende och transport i ett på din roadtrip Down Under. Oavsett om du vill veta mer, har några frågor eller är redo att boka är det bara att kontakta oss.

Tycker du att University of New South Wales låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt