University of South Australia

Studentboende och campusliv vid University of South Australia

Studentboende och campusliv vid University of South Australia

University of South Australia har fyra campusanläggningar; två i centrala Adelaide och två utanför staden. Här kan du läsa mer om de olika campusanläggningarna och alternativ till boende som student.

Studentboende i Adelaide

UniSA har inget boende på campus med universitetet kan hjälpa dig att hitta boende efter dina önskemål. Det brukar inte vara några svårigheter att hitta boende i Adelaide. Glenelg är ett område som blivit mer populärt och bland studenter att bo på, varför inte börja kika där?!

UniSA:s 4 campusanläggningar

  • City West Campus är en modern och livfull anläggning mitt i Adelaides utbildnings- och kulturdistrikt. Med innovativa faciliteter och fokus på forskning har Citywest ett mycket gott rykte bland studenterna. 
  • City East Campus fokuserar på hälsa, biomedicin och hälsovetenskap och erbjuder program med som har nära samarbete med lokala sjukhus, medicinska institut och andra center för hälso- och sjukvård. 
  • Magill Campus ligger ca 8 km från Adelaide och fokuserar på humaniora och samhällsvetenskapliga ämnen. 
  • Mawson Lakes Campus ligger 20 minuters bilresa norr om Adelaide och är inriktad på IT och ingenjörsämnen. 
    Det går en gratisbuss mellan Magill och Mawson för studenter
     

Transport i Adelaide

Det är smidigt att ta sig runt i Adelaide. Det går bussar, spårvagnar och tåg mellan campusområdena och in till centrum. Kollektivtrafiken är bra och du behöver sällan vänta mer än 15 minuter på tåg eller buss. Dessutom är det studentrabatt på kollektivtrafiken i Adelaide.

Spårvagn är ett av bra tranpsortmedel i Adelaide

Det går även utmärkt att cykla i Adelaide. Vägarna är jämna, det finns gott om cykelvägar över hela staden. Ett plus är att det är billigt, roligt och inte minst suverän vardagsmotion att cykla. UniSA uppmuntrar studenterna att cykla till och från föreläsning och erbjuder därför duschmöjligheter och cykelboder på alla sina campus.

Campuslivet på University of South Australia

När du studerar vid University of South Australia blir du en del av universitetets livfulla och internationella miljö. Här möter du människor från hela världen och får dig nya vänner.

Studentboende och campusliv vid University of South Australia

Om du gillar att idrotta kommer du passa på att njuta av universitetets fräscha idrottsanläggningar. Kanske vill du också ta tillfället i akt att prova en sport som du aldrig har försökt tidigare? På UniSA kan du välja mellan allt från badminton till amerikansk fotboll och rugby.

UniSA har också ett stort antal klubbar och föreningar med inriktningar som kultur, musik, volontärarbete, konst, politik och religion. Du kan verkligen välja och vraka. University of South Australia Student Association (USASA) kommer ändå att hjälpa dig att bli en del av den goda studentkåren på UniSA.

Tycker du att University of South Australia låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt