University of South Australia

University of South Australia campus

University of South Australia ligger i Adelaide i delstaten South Australia. Staden har ett idylliskt läge och är en vacker storstad med en avslappnad livsstil.

Campus 

UniSA har totalt fyra campus. Två ligger i centrum och två utanför staden. Varje campus har ett brett utbud av moderna faciliteter och tjänster. 

City West är ett modernt och levande campus mitt i Adelaides utbildnings- och kulturdistrikt. Med innovativa faciliteter och fokus på forskning har Citywest ett mycket gott rykte bland studenterna. 

City East campus fokuserar på hälsa, biomedicin och hälsovetenskap och erbjuder program med som har nära samarbete med lokala sjukhus, medicinska institut och andra center för hälso- och sjukvård. 

Magill campus ligger ca 8 km från Adelaide och fokuserar på humaniora och samhällsvetenskapliga ämnen. 

Mawson Lakes Campus ligger 20 norr minuters bilresa från Adelaide och är inriktad på IT och ingenjörsämnen. 

Faciliteter 

Campus är väl anpassade för internationella studenter och har all service man förväntar sig som bibliotek, caféer, idrottslag och klubbar. 

Boende

Man vänder sig till Housing Office för att få hjälp att hitta bostad på den privata marknaden. Normalt är det inte några problem att hitta en bostad. Ett populärt ställe för skandinaviska studenter att bo på är Glenelg.

Kommunikationer

Det finns bussar, spårvagnar och tåg för kommunikation mellan campusområdena och in till centrum. Kollektivtrafiken är bra och du behöver sällan vänta mer än 15 minuter på tåg eller buss. 

Tycker du att University of South Australia låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt