University of South Australia

Studentlivet i Adelaide - En utmärkt studentstad

Studentlivet i Adelaide

University of South Australia ligger i Adelaide i delstaten South Australia. Staden är utnämd till en av världens bästa städer att bo i och så är den en av Australiens billigaste städer. Det här är den perfekta staden för internationella studenter!

Adelaide har ett idylliskt läge, är en vacker storstad med en avslappnad livsstil och har över 1,2 miljoner invånare. Staden är känd för att vara Australiens mat- och vinhuvudstad, hälften av alla australiska viner produceras här. Centrala Adelaides har 29 parker. Förutom att vara en mycket grön stad är Adelaide också känd som en riktig feststad. Här finns allt för ett underbart studentliv! 

Festivalstaden Adelaide!

Som en internationell student vid University of South Australia kommer du att kunna njuta av den livliga atmosfären som kännetecknar Adelaide. Delstaten South Australia har en blomstrande konstscenen och kallas ofta "festivalstaten" tack vare de många festivaler som organiseras här varje år. Mars månad har smeknamnet "Mad March" då de största festivalerna sker i Adelaide och vädret är som bäst.

Festivalstaden Adelaide

Det händer även mycket i februari, då är den nästan tre veckor långa festivalen "Adelaide Fringe". Varje kväll är det konserter, dansföreställningar, teater, standup och cabaretutställningar runt om i staden. Det är verkligen full rulle då i Adelaide, folk hänger på stan för att hinna med allt spännande som händer.

20-minutersstaden

Adelaide kallas ofta "20-minuters staden" eftersom det sägs att ingenting är mer än 20 minuter bort. Adelaides livsstil är avslappnad och dynamisk. Staden har ett rikt kulturliv och ett brett utbud av restauranger och stränder. Här finns något för alla.

Adelaides stränder

Adelaide har 3700 km kustlinje där det ryms många vackra vita stränder, som du en varm sommardag kan njuta av i lugn och ro. Du behöver inte heller resa långt. Ta dig till stranden efter föreläsningar, den närmaste stranden ligger bara 15 minuter från West Beach Campus. Även Henley Beach och Semaphore Beach ligger i närheten.

Fina stränder i Adelaide - njut av studentlivet i Adelaide, Australien

Vill du simma med vilda delfiner, dyka eller snorkla? Då ska du åka på en dagstur till populära Glenelg Beach! Stranden i sig är fantastisk, fullt med mysiga kaféer och restauranger på stranden.

Vad gör Adelaide så billigt?

Om du studerar i Adelaide får du mer valuta för pengarna än i andra australiska städer, eftersom Adelaide har lägre bostadskostnader än Australiens andra storstäder Sydney, Melbourne, Perth och Brisbane.

Det finns många anledningar till att Adelaide är så billigt, som student märker du att viktiga faktorer som mat och bostäder är billigare än någon annanstans i Australien. Adelaide har också en mängd gratis evenemang och aktiviteter. Här är en lista med 7 exempel på saker du kan göra i Adelaide som är helt gratis:

  1. Njut av en dag på någon av Adelaides många stränder. Allt du behöver är solkräm och handduk 
  2. Dra nytta av Adelaides gratis transfer som tar dig till kända attraktioner och populära shoppingområden
  3. Ta en promenad genom Historic Port Adelaide och utforska hamnens gamla gård och vackra historiska 1800-talsbyggnader
  4. Besök Adelaides botaniska trädgårdar och promenera bland vackra växtlighet och trädgårdarnas vackra historiska byggnader
  5. Häng i någon av de 29 parkerna och surfa på stadens gratis-WiFi. Adelaide har gratis internetanslutning i hela staden (ca 300 anslutningsplatser)
  6. Ta en promenad längs North Terrace - Adelaides mest eleganta paradgata. Här kan du beundra stadens viktigaste kulturinstitutioner, däribland statsparlamentet, Adelaide Casino, konstgalleriet i södra Australien och South Australian Museum
  7. Ta en cykeltur längs natursköna Torrens Trail, du kommer att älska både utsikten och den friska luften

Klimat i Adelaide

Adelaides klimat är jämförbart med Sydeuropas. Den varmaste månaden är januari med genomsnittstemperatur på 25 grader, medan juni är den kallaste månaden med en medeltemperatur på omkring 15 grader. 

Tycker du att University of South Australia låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt