University of Technology Sydney

Studentlivet i Sydney

Studentlivet i Sydney

En liten varning, reser du till Sydney finns det en stor risk att du faller pladask… för staden. Sydney är nämligen inte bara en väldigt vacker storstad, den är även oerhört spännande och färggrann, samt lätt att bli fäst vid. Läs mer om hur det är att vara student i Sydney!

Skulle du vilja studera mitt i en pulserande storstad med allt du kan önska dig inom nöjen, shopping och sightseeing alldeles runt hörnet? Då är det till Sydney du ska åka! Närmare pulsen än så här är svårt att komma. Nöjeslivet är rikt och omväxlande med otaliga biografer, barer och nattklubbar.

Studentlivet i Sydney

Sydney är en stor, pulserande storstad med en härlig mix av människor och kulturer. Här finns ett spännande kulturutbud och ett pulserande nattliv, perfekt för studenter. Om du tröttnar på storstadslivet är det inte långt till vacker natur och exotiska djur. Studentlivet i Sydney bjuder på det bästa av Australien, och med campus mitt i!

Stränder i och runt Sydney

En av de fantastiska sakerna med att studera i Sydney är stränderna. Ta med studiematerial och få undan delar av de egna studierna på beachen, eller varför inte kasta dig ut bland vågorna på en surfkurs?!

Bondi Beach en del av studentlivet i Sydney

Det finns så 35 (!) stränder i och runt Sydney, varav de tre mest populära ligger på en radie inom 10 km från city, dessa är:

  • Bondi beach: Sydneys mest kända strand och ligger centralt
  • Manly beach: En pulserande och populär strand som ligger en kort tur med färjan från Sydney
  • Coogee beach: Det finns ett väldigt vacker promenadstråk längs havet mellan Bondi och Coogee 

4 gratis aktiviteter för studenter i Sydney

 

1. Botaniska trädgården
Studentlivet i Sydney kan ta dig många gånger till Botaniska trädgården i Sydney
Strosa och njut av Sydneys vackra Royal Botanic Gardens. Om somrarna hålls det sköna utomhuskonserter här med jämna mellanrum.

2. Promenadstråk längs kusten
Ge dig själv en treat och gå promenadstråket längs kusten mellan Bondi beach och Coogee beach.

3. Se solnedgången vid Sydney Harbour
Det är svårt att tröttna på solnedgången vid Sydney Harbour och operahuset.

4. Gå över Sydney Harbour Bridge
Harbour Bridge - Bridge Climb
Promenaden över Sydney Harbour Bridge är ganska spektakulär! Bron är en imponerande konstruktion som används av fotgängare, cyklister bilar och tåg! Bron går mellan Sydney central business district (CBD) och North Shore. För som gillar utmaningar kan även passa på att göra en Bridge climb.

Studentrabatter i Sydney

Med studentkortet ISIC får du tillgång till massor av rabatter och förmåner i Sydney, Australien och resten av världen. Ladda ner ISIC Benefits App (gratis!) och dra nytta av alla schysta studentrabatter. Läs mer och skaffa ditt ISIC-kort här.

Sydneys klimat

Sydneys klimat är idealiskt med ca 25-30 grader på sommaren och på vintern blir det sällan kallare än 15-16 grader. Januari och februari är de varmaste månaderna, medan det blir som kallast i juni och juli.

Hyra bil i Sydney

Eftersom du är i Australien är det ett ypperligt tillfälle att passa på att utforska detta fantastiska land! Du kan hyra en bil i Sydney över helgen och ta en minisemester, eller hyra en cool och praktisk campervan i Australien och ha boende och transport i ett på din roadtrip Down Under. Oavsett om du vill veta mer, har några frågor eller är redo att boka är det bara att kontakta oss.

Tycker du att University of Technology Sydney låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt