University of the Sunshine Coast

Campus & boende vid University of the Sunshine Coast

Boende vid University of the Sunshine Coast

Är du intresserad av att studera vid USC i Queensland, Australien men vet inte var du ska bo? Här guidar vi dig om boendealternativ som student i Sunshine Coast och berättar mer om campuslivet.

Studentboende

Det ligger tre privatägda och fullt möblerade studentboende komplex precis bredvid huvudcampuset Sippy Downs dessa tre är:

 1. UniCentral
 2. Varsity Apartments
 3. The Village

Alla dessa tre campus ligger tre minuter från campus och har nära till både kollektivtrafiken och lokal shopping.

Det finns även privata studentboenden (med ägare i Brisbane), som huvudsakligen erbjuder delat boende till studenter. De två närmsta av dessa är:

Hyra bostad

Om du är intresserad av att hyra ett eget hus, radhus eller lägenhet finns det även privata aktörer för detta, se deras webbplatser:

Om du vill dela hus med andra och hyra ett rum i Brisbane, kolla in:

Homestay

Du kan även välja att bo hos en australisk familj i ett s.k. homestay. Det är ett bra sätt att lära känna den australiska kulturen i vardagen och du kommer att prata engelska dagligen och utveckla språket. Standard-based Homestay finns som alternativ för alla studenter och det är vanligt att de som kommer till Australien för första gången väljer detta alternativ.

University of the Sunshine Coastsamarbetar med Australian Homestay Network (AHN) för att kunna erbjuda internationella studenter att bo i homestay, där värdfamiljen fått särskild introduktion för att du ska få en så bra vistelse i Australien som möjligt.

Fuknktionsnedsättning & hälsa

Studenter med funktionsnedsättning kan kontakta universitetets Disability Adviser. Det finns tillgängliga supporttjänster om du har en funktionsnedsättning, ett medicinsk- eller hälsotillstånd som påverkar dig på campus.

Kontakta våra studierådgivare för mer information eller om du har några frågor om boende och campuslivet vid USC. 

University of the Sunshine Coasts campus

Huvudcampuset är Sippy Downs, som ligger centralt i regionen och ca 15 minuters promenad till Mooloolaba. USC har även två mindre campus; “South Bank campus” i Brisbane och “Melbourne campus.”

Du kommer att vara i en personlig och vänlig miljö på USC:s campus. Universitetet anstränger sig för att du ska få ett så bra studentliv som möjligt. Faciliteterna är fräscha och lektionerna trevliga och professionella. Sippy Downs campus angränsar till ett naturreservat vilket innebär att campuset delas med vilda djur, inklusive många kängurur.  

Kängurur på USC campus gräsmatta

Faciliteter vid USC campus

På Sippy Downs campus finns det många faciliteter i toppskick för att du ska få en bättre upplevelse på universitetet, t.ex.:

 • Moderna undervisningssalar
 • Bibliotek som vunnit priser
 • Många caféer och restauranger
 • En bokhandel
 • En swimmingpool i olympisk standard
 • Sport- och fitnessfaciliteter; både inomhus och utomhus samt ett brett utbud av gratis sociala sportaktiviteter
 • Ett konstgalleri med utställningar som fokuserar på samtidskonst och design
 • Möjighet att hyra eventtjänster, lokaler och faciliteter

USC Swimmingpool

Ta dig till och från USC

Bussbolaget Sunbus kör mellan flera destinationer på Sunshine Coast och universitetets campus. Se Sunbus rutter och tidtabeller på TransLink Journey Planner.

Campusområdet har flera bra cykelbanor och gångvägar. I närheten av campusområdet går även tåg till bland annat Brisbane.

Tycker du att University of the Sunshine Coast låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt