University of Western Australia

Letar du efter ett klockrent universitet som håller en högre akademisk kvalitet bland sina studenter än något annat i Australien? Då ska du välja University of Western Australia.
 

Studera vid University of Western Australia

University of Western Australia (UWA) är ett av de äldsta och mest prestigefyllda universiteten i Perth, Australien, med ett brett utbud av kvalitativa utbildningar. UWA är ledande inom avancerad forskning i västra Australien och har fått många internationella utmärkelser.

Läs mer om: utbildningar, studentlivet i Perth, boende och campusliv samt hur du ansöker till University of Western Australia.

7 anledningar att studera vid University of Western Australia

 1. UWA är mycket kända för sin kvalitativa utbildning som gör att både studenter och eftertraktade lärare från hela världen söker sig hit 
 2. Trots att det är ett stort universitet, får studenterna ett väldigt bra stöd från lärarna.
 3. Du ges möjligheten att få praktiska erfarenheter utanför föreläsningssalarna, då UWA har ett starkt samarbete med arbetsmarknaden
 4. Det är en väldigt schyst atmosfär runt campus, med mycket grönområde, goda faciliteter och ett studentcenter där du kan få massa hjälp och tips! 
 5. Det finns massor av studentföreningar och -klubbar du kan gå med i, ett ypperligt sätt att utvidga ditt nätverk. 
 6. De internationella studenterna gör att UWA har störst variation av nationaliteter bland Australiens universitet. 
 7. Ren, trygg och säker miljö

Utmärkelser University of Western Australia har fått

University of Western Australia är en av medlemmarna i det australiska forskningssamrbetet "Group of Eight". UWA har även rankats på plats 2 bland Autraliens bästa Bachelorprogram. Dessutom är UWA:s businessfakultet ackrediterad av såväl EQUIS samt AACSB!

Vad kan jag studera vid University of Western Australia?

 • En Bachelor
 • En Master
 • En till två terminers fristående kurser (s.k. Study Abroad) 

Vad kostar det att studera vid University of Western Australia?

Kursavgifterna på University of Western Australia varierar beroende på studienivå och ämne. Våra studierådgivare ger dig gärna information om kursavgifter på de kurser som du intresserar dig för. De kan även svara på andra frågor om livet som student i Perth och vid University of Western Australia – tveka inte att kontakta oss för att få svar på dina frågor. Du kan alltid kontakta oss för kostnadsfri studierådgivning. Som svensk är det tillåtet att jobba upp till halvtid vid sidan av sina studier i Australien.

Fun facts: University of Western Australia

 • På "The Faculty of Arts" bor det många små påfågelfamiljer.
 • Det är många som ser stora liknelser mellan UWA och Hogwarts School of Witchcraft & Wizardry från Harry Potter-filmerna.
 • Antal studenter: 21 000
 • Antal internationella studenter: 4 500

Hur kan KILROY hjälpa mig om jag vill studera i Perth?

Hos KILROY får du kostnadsfri studierådgivning. Vi följer dig hela vägen, från dina första frågor kring studier i Perth, genom ansökningsprocessen tills att du är på plats och studerar vid University of Western Australia. Våra studierådgivare kan även hjälpa dig med frågor kring finansiering av dina utlandsstudier och levnadskostnader i Perth. Vi ser fram emot att höra från dig!

Läs mer på University of Western Australias webbplats eller kontakta våra studierådgivare för mer info! 

Tycker du att University of Western Australia låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt