University of Western Australia

Campus & boende vid University of Western Australia

University of Western Australia huvudcampus ligger i förorten Crawley, ca 10 minuter med buss från centrala Perth och ca 20 minuter från kusten.

Studentboende i Perth

Det finns sk. on-campus vid University of Western Australia där du delar bostad med andra studenter på campusområdet. Det är även möjligt att hyra sin egen lägenhet. Det är även hyfsat enkelt att hitta privat studentboende i Perth, oftast har du då andra studenter som rumskompisar. Det senare alternativet är många gånger billigare än det tidigare alternativet. 

Campus & campuslivet vid University of Western Australia

Crawley Campus är UWA:s huvudcampus och har mycket grönområde och byggnaden är imponerande! Huvudcampuset får återkommande höga betyg i undersökningar som skickas till studenterna och ligger vid Swan River Crawley. Det finns shopping, undehållning och mat här.

Skulle det vara för svalt i vanliga bibliotektet har Crawley Campus även ett studieområde utomhus! Detta campus beskrivs ofta som ett av Australiens mest pittoreska som har både gamla och nya byggnader. På campus finns även datorsalar, swimmingpool, bokhandel, pub, idrottsanläggningar, konsthall, bibliotek och mycket mer. 

UWA:s två andra campus är Claremont och Albany. Claremont ligger knappt tre km från Crawley, medans Albany ligger på Albanys sydkust, drygt fyra timmars bilresa från Perth. 

Transport till och från UWA 

Det tar ca 10 minuter att ta sig med buss mellan huvudcampus i Crawley till centrala Perth med bussen. Till kusten tar det ca 20 minuter. Det är smidigt att ta sig till Crawley med buss. Annars är cykel det smidigaste transportmedlet om du bor på lagom avstånd, ett smidigt, miljövänligt och ekonomiskt transportalternativ för studenter. Runt universitetet finns det många cykelvägar. Det kan vara svårt att hitta bilparkering på campus. 

Tycker du att University of Western Australia låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt