University of Western Australia

Studera i Perth

Perth ligger på västkusten i Australien, har mer än 1,6 miljoner invånare och är bland de bästa platserna i soliga Australien! Det är en förhållandevis prisvärd stad där levnadskostnaderna såsom hyra, mat och kläder är billigare än i andra städer i Australien. Läs vidare livet som student i Perth och varför så många förälskar sig i den.

Studentlivet i Perth

Att studera i Australien har många fördelar, utöver själva studierna i sig att uppleva nya kulturer, lära känna nya människor och faktiskt lära dig mer om dig själv. Perth är Australiens fjärde största stad och kännetecknas av klarblå himmel, gröna parker, trevliga människor, avslappnade livsstil och fantastiska stränder. Fremantle (Freo) har varit ett populärt område för studenter senaste decenniet.

Studentlivet i Perth och dess fördelar

Det är en hög levnadsstandarden i Perth och staden har rankats bland världens 5 bästa städer att bo i av Economist Intelligent Unit. Kollektivtrafiken är välutvecklad och dessutom subventionerad för studenter, så att du smidigt och bekvämt kan ta dig runt staden och till den vackra naturen runt Perth.

Stränder i och runt Perth

Ta bara färjan en kort resa från centrala Perth känns det som om stadslivet är långt långt bort. En av de härliga stränderna är Rottnest Island, som för ca 7000 år sedan drev bort från Australiens fastland, när havsnivån steg. Studentlivet i Perth - Rottnest IslandRottnest Island, Perth 

Cottesloe Beach är en av de mest populära stränderna i delstaten Western Australia. Stranden ligger halvvägs mellan Perths Central Business District och västra förorten Fremantles hamn, ca 15 minuter från centrala Perth. Cottesloe är populärt getaway för lokalborna i Perth och har varit i över 100 år. Det lilla samhället har en mysig atmosfär, rikt marint liv och en ypperligt ställe att sitta och njuta av solnedgången över Indiska Oceanen medan du äter färsk fisk och skaldjur.

Ett par timmar söder om Perth ligger den lilla staden Margaret River som är känd för sin vinproduktion. Norr om Perth har du vackra Monkey Mia och Shark Bay som båda är värda minst ett besök.

Studentlivet Perth - Vackra Monkey MiaMonkey Mia ligger norr om Perth

5 gratis saker att se och göra för studenter runt Perth

 

1. Häng i en av de största stadsparkerna - Kings Park
Njut av Kings Park och Perths Botaniska trädgård. Gå vandringsstråk, beundra välansade trädgårdar och gör stopp på de caféer när det är dags för påfyllning, eller varför inte passa på att plugga här med dina nyfunna vänner.

2. Chilla eller surfa på Perths bästa stränder
Gör ett stopp i Scarborough på något av de coola caféerna och fortsätt sedan mot Trigg och North Beach för lite skön surf eller beachhäng. Gör ett stopp och njut av solnedgången på tillbakavägen på Cottesloe Beach.

3. The Pinnacles & Nambung National Park
Gör en utflykt till Pinnacles desert när du studerar i Perth Det är inte helt gratis då du behöver en bil eller annan transport för att utforska den fantastiskt vackra natur som finns här, men det är värt resan! Det är ca tre timmars körning till Nambung National Parks ökenlandskap och häftiga kalkstensformationer. På vägen är det väl värt ett stopp vid Lake Thetis om du gillar kritvita stränder och vackra korallrev.

4. Museum i Perth 
Art Gallery of Western Australia har unika utställningar av både australiska och internationella konstnärer. Det är fri entré till Art Gallery of Western Australia, alla besökare kan lämna en frivillig donation vid ankomst. Det finns ytterligare sex museum i Western Australia om delstatens naturhistoria och kulturarv. Läs mer om utställningarna på The Western Australian Museum webblats.

6. Sunday Sessions
Njut även av söndagen när du pluggar i Perth! Sunday Sessions bjuder på gatukonst och livemusik på allt från strandbarer till bryggerier runtom i staden.

Studentrabatter i Perth

Med studentkortet ISIC får du tillgång till massor av rabatter och förmåner i Perth, Australien och resten av världen. Ladda ner ISIC Benefits App (gratis!) och dra nytta av alla schysta studentrabatter. Läs mer och skaffa ditt ISIC-kort här.

Klimat i Perth

Perth har ett underbart torrt och varmt klimat och ofta en klarblå himmel. Staden är känd för sitt behagliga klimat och sina vita sandstränder. Regn är ganska vanligt under vinterperioden mellan maj och augusti.

Genomsnittstemperaturer:

  • Sommar (december till februari): 27-31 °C (ner till 15 °C om nätterna)
  • Höst (mars till maj) 21-29 °C (ner till 12 °C om nätterna)
  • Vinter (juni till augusti) 18-21 °C (ner till 12 °C om nätterna)
  • Vår (september till november) 20-25 °C (ner till 9 °C om nätterna)

Hyra bil i Perth

Eftersom du är i Australien är det ett ypperligt tillfälle att passa på att utforska detta fantastiska land! Du kan hyra en bil i Perth över helgen och ta en minisemester, eller hyra en cool och praktisk campervan i Australien och ha boende och transport i ett på din roadtrip Down Under. Oavsett om du vill veta mer, har några frågor eller är redo att boka är det bara att kontakta oss.

Tycker du att University of Western Australia låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt