Dubai

På Emirates Academy i Dubai får du en fantastisk utbildning inom Hospitality
 

Studera i Dubai

Dubai är en av sju Emirater som utgör Förenade Arabemiraten. Förenade Arabemiraten är ett av världens rikaste länder. På grund av landets oljereserver och turism utvecklas emiraten i en rasande fart.

Besökarna till Dubai förväntas att öka från 5 till 15 miljoner år 2015, vilket gör det till den perfekta platsen att studera hospitality (hotell, turism och restautang).

Dubai erbjuder ett enormt utbud av barer och restauranger, och det finns garanterat något för alla smaker och plånböcker. Det finns även ett stort utbud av sporter och aktiviteter att syssla med i området, som till exempel är sandsurfing, ridning på stranden, segling, wind-surfing och dykning.

Dubai är även känt för sina otroliga shoppingmöjligheter. Här kan du shoppa loss i allt från billiga lokala souks (marknader) till de allra lyxigaste märkena du kan tänka dig i världens största shoppingcentrum.

Lägg till att Dubai har blivit framröstat av Interpol som den säkraste turistdestinationen i världen fyra år i rad. Det gör Dubai till ett trevligt, säkert och intressant ställe att leva och studera på.

KILROY education representerar the Emirates Academy of Hopsitality Management i Dubai. Med sitt rykte för utmärkt undervisning erbjuder de dig en mycket värdefull och konkurrenskraftig utbildning för en internationell karriär inom Hospitality och Business Management.

Dubai är den snabbast växande turistdestinationen i världen. Med fler än 100 hotell planerade och under uppbyggnad finns det gott om jobbmöjligheter i regionen efter att ha läst en utbildning här.

Ekonomi i Dubai

Oavsett vad du har hört kommer bara 3% av intäkterna i Dubai från oljan. Näringslivet i Dubai domineras av finansiella tjänster, handel och turism.

Livsstil i Dubai

Dubai är en multikulturell plats med många nationaliteter. Det har skapat en spännande mix av kulturer, färger och mattraditioner. Invånarna i Dubai är i allmänhet väldigt liberala och öppna.

Invånare i Dubai:

1,5 miljoner

Språk i Dubai:

Det officiella språket är arabiska men engelska används nästan överallt. Hindi och urdu är också vanligt.

Valuta: 

United Arab Emirates Dirhams, AED
1 Dirham = 100 fils
10 Dirham = approx.  2.5 EUR

Tidszon:

+ 3 tim

Demografi

Dubai har ca 1.5 miljoner invånare varav 75% är män. Själva staden är väldigt multikulturell med enbart 5 % lokala emiratier, resten kommer från alla möjliga delar av världen.

Statskick

Dubais emir heter Ers Höghet Mohammed bin Rashid Al Maktoum, även känd som Sheik Mohammed. Han har varit regent de senaste åren. Sheik Mohammed är även premiärminister och vicepresident i Förenade Arabemiraten.  

Klimat

Klimatet i Dubai är sub-tropiskt vilket innebär att det är varmt och soligt största delen utav året. Det är ytterst få regndagar per år. Under vintern ligger temperaturen på ca 25°C, och närmare kusten ligger temperaturen på 12-15°C, i öknen och i bergen på ca 5°C. Om nätterna blir det relativt kallt. På somrarna är det oftast väldigt varmt och fuktigt i Dubai med temperaturer kring 40 C. 

Läs mer om resor till Dubai.

Mer information om Dubai finner du även

Tycker du att Dubai låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt