BIMM Institute

Studentlivet i London

Studentlivet i London

London är en av världens största musikstäder! Det är den perfekta platsen att utforska musik. Spana in nya band, nätverka med branschen och flera skivbolag.

Livet i London

London är både nationellt och internationellt ett centrum för musik och konst. Som en mångkulturell stad med många studenter finns det gott om inspiration och möjligheter för musiker. Vid sidan av de största skivbolagen och de ikoniska musikscenerna finns det hundratals lokaler och barer där du kan utvecklas som artist.

Alla musikstilar som någonsin har funnits och kommer att finnas återfinns i London. Från legendariska jazzmusiker i Soho till indieband som rockar loss på scener i Camden och popartister som framför hitlåtar på de stora kommersiella arenorna...  På samma sätt som musiken finns i alla stilar, finns all sorts övrig kultur i London. Det är en smältdegel av möjligheter. Som student vid BIMM kommer du att ha mycket spännande att se fram emot.

Big Ben i London - Studentlivet i London ROCK!

Ta dig runt i London

London är en stor stad och du har olika sätt att ta dig runt:

  • Underground: Det finns 11 olika tunnelbanefärger/-linjer och de flesta håller igång från ca kl. 05.00 till kl. 00.30. Det finns nattrafik på utvalda linjer i tunnelbanan. 
  • Buses: Ett kostnadseffektivt och smidigt sätt att ta sig runt i London. De flesta bussar kör mellan ca kl. 05.00 och kl. 00.30. Det flesta stora rutter har nattrafik från ca midnatt till kl. 05.00. Vissa bussar går dygnet runt.
  • Overground (LO): Pendeltåg på Orbital line går i Londons förorter och går från ca kl. 05.00 till midnatt måndag till lördag och mellan ca kl. 07.00 och midnatt på söndagar.
  • Santander bicycles: Du kan hyra cykel i London för kortare resor. Det finns mer än 10 000 cyklar och 700 dockningsstationer.
Tycker du att BIMM Institute låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt