Bournemouth University

Bournemouth

Studera i Bournemouth

Bournemouth är en av de populäraste turistorterna längs med den engelska sydkusten - både för britter och andra nationaliteter - vilket ger staden en internationell prägel. Staden ligger i den varmaste och torraste delen av England, och har en lång, finkornig sandstrand, milt klimat och ett stort nöjesutbud.

Studentlivet i Bournemouth

Bournemouth har drygt 164 000 invånare och livsstilen präglas av det härliga klimatet och den berömda kuststräckan. Sommartid kan du njuta av stranden, segling, sol och bad och det stora utbudet av engelska pubar, restauranger och nattklubbar. Stadskärnan bjuder också på mycket bra shopping. Tack vare sin storlek är Bournemouth mycket mindre hektiskt än storstaden London, som du når på två timmar med bil. Stadskärnan i Bournemouth är uppdelad i två huvudgator med många kaféer, retauranger och butiker.

Stranden i Bournemouth

Magnifika klippor omringar bukten, som har bland de högsta havstemperaturerna i hela Storbritannien och fantastisk utsikt över Isle of Wight and the Purbecks. Allt du kan önska dig från en dag på stranden kan du få här. Vare sig det handlar om att strosa längs piren, slappa på stranden, prova på någon vattensport, äta god mat eller bara njuta av utsikten mot den kilomterlånga horisonten är Bournemouths strand den perfekta platsen - t o m för att plugga.

bournemouth-beach.jpg
Bournemouth beach

3 gratisaktiviteter i Bournemouth

  • Trädgårdar och parker: Bournemouth har mer än 8 km² vackra parker och trädgårdar som kan utforskas året runt. De viktorianska trädgårdarna sträcker sig ända från kusten i söder mot stadskärnan och vidare norrut i stan.
  • Cyckling: Älskar du branta nedförsbackar? Eller fartcykling på vägarna med dina vänner? Bournemouth har cykelvägar som passar alla.
  • Stränder: Välkommen till över en mil av långa, prisbelönta stränder!

bournemouth-eye.jpgBournemouth Eye i en av de fantastiska parkerna

Klimat

Bournemouths behagliga, tempererade klimat är Englands varmaste och torraste. Denna kuststad har många soldagar om året, till skillnad från många andra delar av landet, som ofta är kalla och blöta.

Hyr bil i England

Passa på att se dig om i England när du har chansen! Hyr bil och utforska områdena kring Bournemouth, t ex Dorset eller Hampshire, eller åk hela vägen till London för en helgutflykt. Kontakta KILROY för mer information och bokning.

Tycker du att Bournemouth University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt