Coventry University

Campus - studentlivet på Coventry University

Universitetet har ett stort campusområde mitt i Coventrys stadskärna. Universitetets byggnader och miljö runt utvecklas och förbättras konstant.

Faciliteter

Universitetet har bland annat en helt ny Engineering and Computing building, som är designat av experter inom industrin. Byggnaden är en av de mest tekniskt avancerade byggnader i UK. Byggnaden är designad för att kunna möta det innovativa och spännande förhållningssätt till lärande och undervisning Coventry University står för. Det erkända Massachusetts Institute of Technology (MIT) har nyligen presenterat Coventry Universitys undervisningsmetoder som "emerging best practice in the UK".

The Lanchester Library har ett distinkt utseende och over 1 200 studieområden, 450 datorstationer och en stor mängd läromedel och informationstjänster. Med sin prisbelönta design kommer det in mycket naturligt ljus och byggnaden har en bra ventilation. Du hittar även en bokhandel och ett kafé i biblioteket. Mitt på campus finner du också the Student Union samt Student Services som kalles "The Hub". Här finner du ett karriärecenter, läxcenter, vägledning och psykologiskt stöd bland annat. Här finns också en food court, Costa Coffe, en rekryteringsbyrå, matbutik, frisör och en nattklubb.

På Universitetets Sport and Recreation Centre kan du använda nya träningsmaskiner, och det så är det möjligt att hyra idrottshallen för att spela fotboll, basket, m.m. Det finns också olika pass att gå på; både pulshöjande och mer avslappnande. Vägg i vägg med Sport and Recreation Centre ligger en simhall i "olympic size"

Transport

Det är lätt ayy ta sig till Coventry med både bil och med tåg. Tågstastionen är endast ett par minuters gångväg från universitetet. Universitetet ligger mitt i stan, och du har även nära till busstationen. 

Boende

Coventry University har flere typer studentboenden. Att bo i en studentbostad är ett ypperligt sätt att lära känna andra studenter. Du har också möjlighet att hyra en privat bostad i stan om du önskar, Coventry University hjälper även till med det. Välj bland:

  • University-owned accommodation
  • Catered accommodation
  • Self-catered accommodation
  • Approved halls of residence
  • Private accommodation
  • thefuturelets (the University's own lettings agency).

Priser ligger från ca £97.50 - £210 per vecka, beroende på vilken typ av boende du vill ha.

Tycker du att Coventry University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt