England

Finansiering av studier i England

Du betalar en terminsavgift för att studera i England. På det tillkommer bostadskostnader, flyg och försäkring. Här hittar du information om kostnader och hur du kan finansiera dina studier i England.

Boende- och levnadskostnader

Förutom undervisningsmaterial och bostadskostnader tillkommer kostnader för mat, kläder, resor, telefon etc. Sen ska du kanske ha lite pengar över att ha roligt för också? Tänk på att räkna med dessa kostnader för din studietid.

CSN studiemedel

Samtliga universitet och college som vi representerar i England är ackrediterade och godkända av Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Det kan dock förekomma vissa kortare kurser och certifikatsutbildningar som inte berättigar till studiemedel. Stäm av med oss om du är osäker. 

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier här.

Stipendier

För dig som är beredd att lägga ned tid och engagemang finns det gott om stipendier att söka för din utlandsvistelse. Både specifikt anpassade stipendier och mer generellt hållna.

Arbeta när du studerar

Som EU-medborgare behöver du inget arbetstillstånd för att arbeta i Storbritannien eller i resten av Storbritannien. Observera dock att du behöver en National Insurance Number. 

Tycker du att England låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt