London Metropolitan University

Studenlivet i London - London Tower Bridge

Studenlivet i London

När du studerar vid London Metropolitan University får du uppleva och vara en del av en världsmetropol - färgstarka och medryckande London. Utöver föreläsningar och plugg kan du bege dig ut i östra Londons pulserande nattliv, äta billigt i Brixton, lyssna på livemusik i Camden och inte minst besöka alla museum, gallerier och teatrar som finns i staden.

Härliga utekvällar i London

Du kan inte lämna London och inte ha haft en utekväll i Peckham! Gå till Bar Story för skönt häng i vintagemöbler och grymma priser i baren. Tips till den fattige studenten – gå dit på deras Happy Hour mellan 18.00 och 19.00. Om du vill kombinera mat och dryck med pingis så är Bounce i Holborn stället för dig. Du gör bäst i att boka för att vara garanterad plats!

Våra bästa London-tips

Bermondsey med White Cube Gallery och Fashion and Textile Museum har snabbt blivit ett av södra Londons trendigaste hangouts. När du har botaniserat klart bland utställningarna kan du ta något gott att dricka på The Woolpack Pub. Om du inte är höjdrädd måste du bara prova på en yogaklass på Tower Bridges gångbro med glasgolv(!!). Med fantastiska vyer kan du hitta din inre zen innan din dag på London Met börjar!

Om du gillar att shoppa vintage är East London drömmen! På och runt Brick Lane hittar du flera trendiga butiker. Om du pluggar vid London Mets Holloway Campus kan du enkelt ta dig till Revive – det perfekta stället för att fynda second-hand. Längs Regent’s Canal trängs kafeer, barer och butiker! Här kan du ta en promenad längs floden och få lite frisk luft eller njuta av en god öl i en roddbåt (förtöjd – så klart!) på Crate Brewery.

Grönskande Hampstead Heath är perfekt för dig som vill springa en runda eller ta en härlig promenad! Under varma sommardagar kan du komma hit och ta ett svalkande dopp eller bara njuta av naturen med citypulsen runt hörnet.

Engagera dig på London Met

Det finns så mycket du kan engagera dig i under din tid på London Met – din studietid utomlands handlar ju faktiskt om så mycket mer än plugg och tentor. Att gå med i en förening eller prova på en ny sport är ett perfekt sätt att träffa nya vänner! Ditt engagemang i föreningslivet kommer dessutom att vara till fördel på ditt CV.

10 gratis aktiviteter i London

 • Konstgallerier: Tate Modern och Tate Britain huserar båda konst av absolut högsta klass. Andra stora gallerier är National Portrait Gallery och National Gallery. Många av dem har öppet sena kvällar! Observera att vissa utställningar har entréavgift. 
 • Museum: Londons stora museum är generellt gratis med enstaka utställningar där du behöver betala för din entré. På Museum of London kan du lära dig om stadens historia från romarriket och fram till idag.
 • Londons parker och trädgårdar: Gå till St. James's Park för perfekt vy över Buckingham Palace! Hyde Park och Kensington Gardens bjuder båda in till skönt parkhäng och här hittar du också Diana Memorial Playground and Peter Pan-statyn. 
 • Vaktbytet: Du kan inte lämna London utan att ha upplevt denna ikoniska tradition! Bytet sker på Buckingham Palaces innergård klockan 11.30, dagligen sommartid och varannan dag vintertid. 
 • South Bank: Det är ganska otroligt hur många av stadens landmärken du kan se från denna strandpromenad längs Themsen, bland annat London Eye och Tate Modern. 
 • Trafalgar Square: Kolla in detta världsberömda torg som varit plats för viktiga historiska händelser! Här kan du bland annat se Nelson’s Column och besöka National Gallery. Ta en kaffe, sätt dig på någon av trapporna och spana på folkvimlet en solig dag! 
 • Gatuartister: Varje eftermiddag underhåller gatuartister vid Covent Garden Market. De allra bästa drar till sig stor publik! Alla artister är licensierade och har genomgått auditions för att uppträda just här. 
 • Marknader: London är välkänt för sina gatumarknader med Camden Market och Portobello Market i spetsen.
 • Westminster Abbey: Besök gärna den gotiska kyrkan där både kröningar och begravningar av kungligheter traditionsenligt utförs. Försök gärna att tajma in någon av de gudstjänster där Abbey-kören sjunger och njut av deras skönsång medan du beundrar den mäktiga byggnaden.
 • Musik: London sjuder av ställen där du kan njuta av musik helt gratis! Southbank Centre, National Theatre, Royal Opera House, St. Martin-in-the-Fields och Notting Hill Arts Club är bara några i raden som erbjuder gratis musikevent.

Studentrabatter i London

För studenter med ISIC-kort finns massor av studentförmåner att ta del av i London. Här är några av de mest populära rabatterna:

 1. Tower of London: 3 pund rabatt på entréavgiften
 2. Tower Bridge: 3 pund rabatt på entréavgiften
 3. Shakespeare Globe Theatre: 3 pund rabatt på entréavgiften
 4. Gatwick & Stansted airport shuttles: 20% rabatt
 5. Tate Modern: Upp till 30% rabatt på specialutställningar

Läs mer om vilka förmåner och studentrabatter du kan få med ISIC i London.

Klimatet i London

London, liksom resten av Storbritannien, har tempererat klimat med fyra säsonger. I juli kan temperaturen  ligga runt 24 °C och i februari kan den gå ner mot 2.4°C.

Tycker du att London Metropolitan University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt