University of the West of England

University of the west of England
 

University of the West of England, Bristol

University of the West of England (UWE) är ett av de största och populäraste universiteten i Storbritannien. Universitetet erbjuder mer än 600 utbildningar på grund- och masternivå. Bristol är dessutom den ultimata studentstaden, endast 90 min från London.

På UWE går hela 30.000 studenter från över 140 länder världen över. De populäraste studieinriktningarna omfattar en studien omfattar Business, Law, Engineering, Finance och Life Science.

Akademiskt rykte

Complete University Guide har rankat University of the West of England på plats 58 av alla universitet i Storbritannien. Majoriteten av kurserna som hålls på universitetet är ackrediterade av berörda yrkesorganisationer som säkerställer att studenterna utexamineras med kvalifikationer som gör studenterna attraktiva och redo för näringslivet.

Varför studera på UWE, Bristol?

UWE Bristol fokuserar mycket på strategiska partnerskap med globala företag som Hewlett-Packard, Airbus, Jaguar, PwC och Rolls Royce. Detta innebär att universitetet bland annat kan erbjuda studenterna värdefulla praktikplatser.

Att arbeta nära näringslivet gör det också möjligt för UWE att se till att forskningen som bedrivs på universitetet har en direkt inverkan på människors liv. UWE Bristol är en av de snabbast växande forskningsinstitutionerna i Storbritannien, med över en tredjedel av  forskningen som anses vara världsledande eller internationellt utmärkt.

Akademisk kalender:

Läsåret är uppdelat i två block. Ett block startar i september och det andra i januari. De flesta kurser börjar i september även om det finns kurser som erbjuder start i januari. Se specifik kursinformation för ytterligare information.

Fakta

Antal studenter: 30 000
Antal internationella studenter: 2 600

Universitetets hemsida: University of the West of England

Tycker du att University of the West of England låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt