Japan

Studera i Japan

Du måste betala terminsavgift för att studera i Japan. Dessutom måste du täcka bostäder och uppehälle och kostnader för flyg, försäkring och visum. Här hittar du information om kostnader och hur man finansiera studier i Japan.

Kursavgift

Kursavgiften på universitet i Japan är ca 82 000 - 118 000 SEK per år, beroende på vilket universitet samt program du väljer

Studiemedel

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier här.

Boende- och levnadskostnader

Förutom undervisningen tillkommer det en kostnad för boende och vardagliga utgifter, t.ex. mat, kläder, böcker, underhållning, resor, telefon etc. Kostnaderna varierar naturligtvis beroende på dina prioriteringar och var du bor, men räkna med 88 000 - 118 000 kr per år.

Oftast fungerar det bra att använda kreditkort i Japan, vårt råd är du skaffar ett VISA-kort på en räntefri bank innan du reser. Det kan också vara praktiskt att öppna ett lokalt konto i Japan.

Stipendium

Du kan även söka stipendium från både privata fonder och stiftelser, som kan hjälpa till att finansiera dina studier i Japan. Japans ambassad i Sverige har mer information om detta.

Jobba vid sidan av dina studier

Som student är det tillåtet att jobba 28 timmar/vecka med ett studentvisum i Japan, men håll dig uppdaterad om bestämmelserna från immigrationsmyndigheterna i Japan. Aktuell information om detta brukar finnas på International Office vid ditt universitet i Japan.

Läs mer om finansiering av dina studier.

Tycker du att Japan låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt