Ritsumeikan APU

Ritsumeikan Asia Pacific University har studenter från 70 olika länder
 

Studera på Ritsumeikan APU

Studera vid Ritsumeikan APU (Asia Pacific University) för en upplevelse utöver det vanliga. Du kommer att få ett brett internationellt och japanskt nätverk, och en unik inblick i japansk kultur, språk och samhälle.

Vad kan du studera på Ritsumeikan APU?

Ritsumeikan APU erbjuder utbildningar på grund- och avancerad nivå på College of International Management (APM) och College of Asia-Pacific Studies (APS). På grundnivå kan du läsa till en Bachelor of Business Administration (BBA) eller Bachelor of Social Studies (BSofSc). På avancerad nivå erbjuder Ritsumeikan APU bl.a. Master of Business Administration. Det är även möjligt att studera fristående kurser under 1-2 terminer (study abroad).

Akademiskt rykte

Ritsumeikan APU är det enda universitetet i Japan som på Bachelor-nivå erbjuder undervisning på engelska eller japanska. Det finns därför inga krav på japanska språkkunskaper innan man påbörjar sina studier i Japan. Undervisningen på masternivå bedrivs på engelska. 

Varför studera på Ritsumeikan APU?

APU är ett internationellt universitet, där nästan hälften av studenterna är internationella studenter från hela världen. Universitetets läge i Beppu, Japan, ger en unik möjlighet att lära sig mer om japansk kultur. För att underlätta språkundervisningen arrangerar universitetet så att internationella och japanska studenter lär sig av varandra. Undervisningen sker i små klasser med mellan 10-40 studenter. Man kan välja om man vill studera till en kandidatexamen på engelska eller japanska och alla internationella studenter erbjuds lektioner i japanska i början av programmet. APU jobbar aktivt med näringslivet och det finns goda möjligheter till arbete i Japan efter avslutade studier. Universitetet delar ut stipendier till internationella studenter som kan innebära en reducering av undervisningsavgiften på ca 30-100 %.

Fakta

Antal studenter: ca 5700
Antal internationella studenter: ca 2500
Akademisk kalender: Terminstart i april och september

Universitetets hemsida: Ritsumeikan APU

Tycker du att Ritsumeikan APU låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt