Ritsumeikan APU

Campus på Ritsumeikan Asia Pacific University (APU)

Studentlivet på Ritsumeikan APU

Campus ligger uppe på höjden med en magnifik utsikt utöver Beppu. Det tar ca 30 minuter med buss från centralstationen till Beppu.

APU är ett internationellt universitet, där nästan hälften av alla studenter är internationella studenter från hela världen. Stämningen på universitetet beskrivs som mycket social. Studentbostäder erbjuds på campus i AP House.

Faciliteter

På campus finns bl.a. bibliotek, bokhandel, butiker, gym, datorsalar och två matsalar. Det finns flera olika klubbar, idrotter och andra fritidsaktiviteter att engagera sig i.

Transport

Det går en buss från Beppu centralstation till skolan som tar ca 30 min.

Boende

Det är rekommenderat att man under sitt första studieår bor i studentbostad på campus(AP House). Anledningen till detta är att det är lättare att komma in i studentlivet, eftersom det är mycket socialt. Man kan välja mellan att bo i delat eller eget rum. Internationella studenter som väljer att dela rum placeras med japanska studenter, vilket är ett utmärkt sätt att öva på det japanska språket. Alla rum har internetuppkoppling. Kök och dusch delas med andra studenter.

Det finns även möjlighet att bo i privata lägenheter utanför campus.

Tycker du att Ritsumeikan APU låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt