Carleton University

Carleton University - students - fall semester
 

Studera på Carleton University

Carleton University (1942) erbjuder en dynamisk, elevcentrerad akademisk utbildning i Ottawa, Kanadas huvudstad. Det är ett omfattande campus-baserat universitet på vackra 62 hektar bara några minuter från centrum. Ca 10% av de 26.000 studenterna är internationella studenter som kommer från 153 länder världen över. Grundutbildningen erbjuds i över 50 discipliner över fakulteterna för Arts and Social Sciences, Public Affairs and Management, Engineering and Design och Science. Carletons studenter får en fantastisk utbildning med både teoretiska kunskaper blandat med praktiska erfarenheter genom praktik och arbete.

Varför studera på Carleton University?

Carleton University erbjuder en dynamisk, studentfokuserade akademisk utbildning i härliga Ottawa, Kanadas huvudstad. Läget i Ottawa ger studenterna tillgång till unika resurser och möjligheter och universitetet har förtjänat ett rykte som en av de främsta universiteten i Kanada inom områdena journalistik, internationella frågor och högteknologi.

Ottawa är inte bara säte för den federala regeringen, utan även hemstad för några av Kanadas mest inflytelserika organisationer och företag. Här finns ett inspirerande och levande näringsliv, många museér och ambassader och en av Kanadas största koncentrationer av kliniska, medicinska och biovetenskapliga forskningsanläggningar. Under åren har universitetet skapat starka band med både näringsliv och regering vilket har resulterat till många värdefulla och intressanta praktikplatser inom forskning och näringsliv.

Fakta om universitetet

Antal studenter:  26 771
Antal internationella studenter: 3 500

 

Tycker du att Carleton University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt