Kanada

Finansiering av studier i Kanada

Du betalar en terminsavgift vid alla skolor som KILROY representerar.

Levnadskostnader

Kostnader för boende och mat behöver också räknas med i din planering. Tänk även på att kostnader för kurslitteratur, transporter, fickpengar samt resa, försäkring och visum tillkommer. 

Terminsavgifter

Du betalar en terminsavgift vid alla skolor som KILROY representerar. Avgiften beror dels på vilken skola och dels på vilken kurs du väljer. Se varje skolas katalog eller hemsidan för aktuella priser.

CSN Studiemedel

Samtliga universitet och college som vi representerar i Kanada är ackrediterade och godkända av Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Det kan dock förekomma vissa kortare kurser och certifikatsutbildningar som inte berättigar till studiemedel. Stäm av med oss om du är osäker.

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier här.

Stipendier

För dig som är beredd att lägga ned tid och engagemang finns det gott om stipendier att söka för din utlandsvistelse. Både specifikt anpassade stipendier och mer generellt hållna.

Arbetstillstånd

I Kanada har du rätt att arbeta på campusområdet under din studietid. Om du går en hel utbildning i Kanada kan du ansöka om ett 1-2 årigt arbetstillstånd, dock med vissa restriktioner.

Tycker du att Kanada låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt