Kanada

Studier i Kanada

Inför dina studier i Kanada finns det en del praktiska saker som behöver förberedas.

Visum

Om du ska studera i Kanada och endast vill vara borta en termin behöver du inget studentvisum. Vid längre studier måste du söka ett studentvisum via High Commission i London, England. Kontakta oss för ytterligare information.

Utlandsstudieförsäkring

Som student i Kanada måste du teckna en utlandsstudieförsäkring som ger dig ett komplett försäkringsskydd under hela din studietid. KILROY rekommenderar Goudas utlandsstudieförsäkring, speciellt anpassad för utlandsstudier. Denna försäkring kan vi hjälpa dig att teckna.

Resa

Du bör preliminärboka en flygbiljett i god tid för att vara säker på att hitta en resa som passar till dina önskade datum. Biljetten bokar du med fördel hos vår VIP-avdelning som erbjuder flexibla studentbiljetter. Mejla oss dina frågor, för information om olika flygpriser eller att boka din flygresa.

Boende

Många svenska studenter hittar ett privat boende på plats antingen tillsammans med andra studenter eller på egen hand. Det är i allmänhet relativt enkelt att hyra ett hus eller en lägenhet utanför campus i Kanada. Vi rekommenderar däremot att du bokar ett tillfälligt boende så att du har någonstans att sova de första nätterna. Tillfälligt boende kan du boka genom KILROYs reseexperter.

Du kan också välja att bo hos en värdfamilj eller på universitetsområdet/campus i studentkorridor, hus eller lägenhet. Boende i värdfamilj och i studentkorridor inkluderar ofta frukost och middag. Att bo på campus under den första terminen kan vara ett bra alternativ om du kommer direkt från gymnasiet och inte är van vid att bo på egen hand. På så sätt kommer du också i kontakt med många andra studenter. Boendet bokas efter att du blivit antagen till en utbildning och du får mer information om de olika boendealternativen tillsammans med ditt antagningsbesked

Tycker du att Kanada låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt