Thompson Rivers University

Boende & campus vid Thompson Rivers University

Boende & campus vid Thompson Rivers University

Campus ligger i utkanten av centrala Kamploops och vare sig du väljer att bo på campus eller utanför kommer du ha nära till ett stort utbud av aktiviteter.

Studentboende vid Thompson Rivers University

Om du studerar vid TRU står valet mellan att bo på eller utanför campus. Om du tycker om att ha nära till allt och promenadavstånd till dina föreläsningar passar nog ett boende på campus dig bäst. Thompson Rivers University har då två alternativ; korridorsboende på TRU Residence eller studentlägenheter. TRU garanterar boende för nya studenter som studerar hela program, så länge ansökan har kommit in i tid.

Det finns också möjlighet att bo i så kallat Homestay. Som student får du då bo tillsammans med en kanadensisk familj - en verkligt genuin upplevelse av den kanadensiska livsstilen och kulturen.

Även om du föredrar att bo utanför campus bör det inte vara några problem att hitta boende i närheten av TRU. Du kan exempelvis vända dig till Upper College Heights Student Housing som erbjuder studentboenden i närområdet. TRUs Off-Campus Housing Registry hjälper också nya studenter att söka efter boende, rumskompisar eller boende som behövs efter terminens slut. 

Utsikten över TRU campus från boendet

Campus vid Thompson Rivers University

Thompson Rivers Universitys huvudcampus ligger i utkanten av centrala Kamloops. TRU har även regionala filialer i Williams Lake, 100 Mile House, Clearwater, Barriere, Ashcroft, Lillooet och Vancouver.

Campusliv vid Thompson Rivers University

Du kommer definitivt inte att ha tråkigt på TRUs campus! Här finns ett stort utbud av föreningar och aktiviteter. Du kan till exempel gå med i International Student Activity Program (ISAP), speciellt utformat för internationella studenter med fokus på att träffa nya människor, prova på nya aktiviteter och så klart uppleva den kanadensiska kulturen och staden Kamloops.

Om du är aktiv och gillar träning, sport och idrott så har du kommit rätt! TRU ligger vägg i vägg med Kamloops största rekreationsanläggning Tournament Capital Centre. Här finns en olympisk pool, en löparbana och ett modernt, välutrustat träningscenter. På TRU finns också universitetslag inom flera olika idrotter.

Ta en fika på TRU:s campus

På campus finns också bibliotek, hälsocenter, bokhandel, pub, caféer, gym, simhall samt squash- och tennisbanor. Andra tjänster som finns är studie- och karriärvägledning.

Transport

Alla studenter vid Thompson Rivers University kan ansöka om ett så kallat UPASS. Passet ger dig fri tillgång till Kamloops lokaltrafik men också till Aquatic Centre.

Vill du ansöka om ett? Gå till Students’ Union Building och ha med dig ditt student-id och kursregistreringsblankett!

Tycker du att Thompson Rivers University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt