Fudan University

Välkommen till Fudan University - ett av Kinas främsta universitet
 

Studera på Fudan University

Shanghai kan vara en av världens mest spännande städer. Staden är själva symbolen för Kinas industrialisering, modernisering och ekonomiska tillväxt. I Shanghai möter det traditionella det moderna och denna kombination gör staden till en populär destination såväl för turister, studenter och affärsmän. Fudan university är ett av Kinas främsta universitet och en termin här är en unik möjlighet för dig som vill lära känna Kina.

Varför studera här?

The Contemporary China Studies Programme (CCSP) som erbjuds av Fudan University ger europeiska studenter en unik möjlighet till att lära sig om och uppleva Shanghai och Kina. Undervisningen är på engelska och ges av Fudans lärare som har lång erfarenhet av undervisning och som kommer både från Kina och från utlandet. Förutom ett varierat och spännande kursutbud och besök till olika företag och organisationer kommer du arbeta för en organisation eller ett företag en dag i veckan hela terminen.  

Akademiskt omdöme

Fudan University är ett av de äldsta och mest prestigefyllda universiteten i Kina och är i med i Kinas C9 League - ett samarbete mellan Kinas främsta universitet. 
 
2009 rankade "Times Higher Education-QS World University Rankings" Fudan som Kinas tredje bästa universitet i fastlands-Kina. Och enligt rankingen 2012-2013 på plats 225 i världen och på plats 19 i Asien.

Studieinriktningar

The Contemporary China Studies Programme (CCSP) är sammansatt av kurser inom samhällsvetenskap, business, humaniora och språk. Utöver dessa inriktningar är Fudan speciellt känt för sina utbildningar inom naturvetenskap och ingenjörsvetenskaper. 

Fakta

Antal studenter: ca 26 700
Antal internationella studenter: ca 2 800
Akademisk kalender: Kursstart i september och i februari
Universitetets hemsida: Fudan University

Tycker du att Fudan University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt