Fudan University

På campus på Fudan University

Studera i Shanghai

Att studera i Kinas Shanghai är minst sagt en häftig upplevelse. Du kommer till en übermodern, futuristisk storstad med små oaser i traditionell kinesisk anda. I Shanghai finns en cool mix av modernt och tradition. Det är den mest västerländska staden i Kina och kallas ibland för Österns Paris. Studera i Shanghai med KILROY education!

Shanghai är en av Kinas mest folkrika städer med ca 20 miljoner invånare. Staden har vuxit kraftigt de sista årtiondena i takt med den ekonomiska utvecklingen och har blivit en populär stad att söka lyckan ibland Kinas många arbetare. Samtidigt har staden, i kraft av att vara Kinas ekonomiska centrum, blivit mycket attraktivt för internationella handelsmän. Det officiella språket i Shanghai är shanghainesiska, men eftersom många av stadens invånare är inflyttade används mandarin som lingua franca.

Pudong och Puxi

Shanghai är den stad i Kina som under kortast tid genomgått störst förändring. Staden är uppdelad i två huvudområden; Pudong och Puxi. Pudong bestod i början av 1990 enbart av odlad mark, men tjugo år senare är området en del av en pulserande metropol med ultramoderna skyskrapor. I Pudong hittar du en av världens högsta byggnader, Jin Mao Tower (Asiens största varuhus), Next Age/Ba Bai Ban (det berömda trebeniga TV-tornet) och ett jätteakvarium. Man tappar andan när man lutar sig bakåt och sneglar upp mot byggnadernas topp, men det är ingenting mot känslan av att stå högst upp och kika ner. Puxi har mer variation vad gäller stil och arkitektur, hela spektrat från kolonialstil till tokmodernism. Vid floden (som delar Pudong och Puxi) ligger the Bund/Waitan. Det är en lång och enorm boulevard, som kryllar av exklusiva butiker, restauranger, barer och nattklubbar, intressanta utländska byggnader och storbanker. Arkitekturen är maffig och innehåller en blandning av barock, romantik och gotik. Tidigt på morgonen utövar de äldre shanghaiborna Tai Chi och Qigong i Huangpuyparken vid the Bund. Om natten lyses området upp av väldiga ljusinstallationer. Om man inte besökt the Bund, har man inte upplevt Shanghai! Andra upplevelsemåsten är att strosa runt i Folkets park och i Yu Garden/Yuyang; en underbar 400 år gammal trädgård med många vackra traditionella hus och byggnader. Gamla stan, där Yuyang är belägen, är också väl värt ett besök.  

Klimat

Shanghai har ett fuktigt subtropisk klimat. Somrarna är varma och fuktiga och vintrarna kan vara kalla med temperaturer under nollpunkten. Ändå snöar det vanligtvis inte mer än några dagar per år. Genomsnittstemperaturen i juli är ca 25 grader och 1 grad i januari. 

 

 

Tycker du att Fudan University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt