Kina

Kina

Inför dina studier i Kina finns det en del praktiska saker som behöver förberedas.

Visum

Om du ska studera i Kina och endast vill vara borta en termin behöver du inget studentvisum, däremot ett turistvisum. Vid längre studier än sex månader måste du söka ett studentvisum.

Utlandsstudieförsäkring

Som student i Kina måste du teckna en utlandsstudieförsäkring som ger dig ett komplett försäkringsskydd under hela din studietid. KILROY rekommenderar Goudas utlandsstudieförsäkring, speciellt anpassad för utlandsstudier. Denna försäkring kan vi hjälpa dig att teckna.

Resa

Du bör preliminärboka en flygbiljett i god tid för att vara säker på att hitta en resa som passar dina önskade datum. Biljetten bokar du med fördel hos vår VIP-avdelning som erbjuder flexibla studentbiljetter. Mejla oss dina frågor, för information om olika flygpriser eller att boka din flygresa.

Boende

Många svenska studenter hittar ett privat boende på plats antingen tillsammans med andra studenter eller på egen hand. Men det är i allmänhet inte alltid så enkelt att hyra ett hus eller en lägenhet utanför campus i Kina och det kan bli både kostsamt och trångt. Väljer du ändå detta alternativ rekommenderar vi däremot att du bokar ett tillfälligt boende så att du har någonstans att sova de första nätterna. Tillfälligt boende kan du boka genom KILROY.

Du kan också välja att bo hos en värdfamilj eller på universitetsområdet/campus i studentkorridor, hus eller lägenhet. Boende i värdfamilj och i studentkorridor inkluderar ofta frukost och middag. Att bo på campus under den första terminen kan vara ett bra alternativ om du kommer direkt från gymnasiet och inte är van vid att bo på egen hand. På så sätt kommer du också i kontakt med många andra studenter. Boendet bokas efter att du blivit antagen till en utbildning och du får mer information om de olika boendealternativen tillsammans med ditt antagningsbesked.

Tycker du att Kina låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt