Tsinghua University

Tsinghua University, Beijing, China
 

Tsinghua University

Tsinghua University är en av Kinas mest kända universitet och lockar elitstudenter från hela världen. Campuset ligger i nordvästra Peking (Beijing), på samma plats som den tidigare brittiska trädgården "Qing Dynasty" och har blivit framröstat som en av världens vackraste campus. Här hittar du vackra grönområden, pagoder, paviljonger, broar och näckrosdammar.

Vad du kan studera på Tsinghua University

Som en utlandsstudent kan du välja mellan ett brett urval av kurser; över 200 undergratuate och postgraduate som undervisas på engelska. Kurserna omfattar många olika inriktingar och intresseområden som teknik, kemi, ekonomi, journalistik och kommunikation och olika nisher inom samtliga områden. 

På universitetet och i staden har du möjligheten att engagera dig fullt ut i Kinas rika kultur, bland annat genom kurser som kinesisk historia och kultur, Mandarin, Kinas turism, Affärskinesiska eller Analys av populära ämnen i det moderna Kina. Som utbytesstudent har du alla möjligheter att kasta dig in i dina intressområden allt ifrån nybörjar- till avancerade nivåer. 

Vill du veta mer om vilka olika ämnen du kan studera eller vilka möjligheter du har på skolan är du varmt välkommen att kontakta våra studierådgivare som är specialliserade på just utlandsstudier för svenskar.

Här kan du få hjälp med hur du ansöker till Tisinghua universitet för att spendera 1-2 terminer i Peking.  

Skicka ett mejl Gratis rådgivning

 

Studenter på Tsinghua University

Universitetets imponerande rankningar

Tsinghua University är en av endast nio medlemmar i elitklubben "C9 League" av universitet i Kina, jämförbart  med "The Ivy League" i USA. Tsinghua har också rankats som: 

 • #1 bästa universitetet i Kina av QS World University Rankings (2015-2016)
 • #24 bästa universitet i världen av QS World University Rankings (2016)
 • #35 i världen av The Times Higher Education Rankings (2016-2017)
 • #1 bästa universitetet inom teknik av både US News och World Report år 2015, och slår därför toppuniversitetet MIT, Massachusetts Institute of Technology.  Det är första gången ett kinesiskt universitet vinner rankningen.

8 anledningar till att studera på Tsinghua University

 • Gott rykte: Tsinghua har fått både de viktigaste nationella och internationella rankningarna av alla välrennomerade universitet i Kina. 
 • Värdefulla kontakter: Du får möjligheten att läsa kurser och nätverka med både internationella och kinesiska studenter.
 • Insikt i en av världens mest inflytesrika länder: En unik möjlighet för dig att få medvetenhet och större kunskap om den kinesiska kulturen och språket. 
 • En av världens vackraste Campus: Campuset är beundrasvärt och over-the-top vackert! Att studera på Tsinghua är som att besöka en vacker trädgård från en annan tid och planet.
 • Fun Fact: Tidigare studenter på Tsinghua inkluderar den tidigare presidenten Hu Jintao och nuvarande presidenten Xi Jinping. Kanske får du studera och knyta kontakt med Kinas nästa? 
 • Tillgängligheten: Tsinghua ligger i nordvästra Beijing även kallatr "Silicon Valley", nära kända historiska platser som Summer Palace och parken Yuan Ming Yuan Park.
 • Staden: Peking är staden med flest antal universitet och högskolor i landet vilket också leder till flest antal internationella studenter i Kina. Perfekt för att nätverka, hitta framtida samarbetspartners och vänner för livet från hela världen. 
 • Kulturen: Peking är staden med flest antal kulturarv i världen och inkluderar arv som The Forbidden City, the Great Wall, Peking Man Site vid Zhoukoudian, the Temple of Heaven, the Summer Palace och the Ming Tomb.

Tsinghua University Study Hall


Känn dig välkommen & omhändertagen

Att resa tilll ett nytt land kan vara överväldigande, speciellt om du reser ensam och inte kan språket. Men det kan också  och med mest sannorlikhet när du väl kommer fram att vara bland det bästa du gjort. Att våga göra det som kanske skrämmer en lite. För att se till att du får det stöd och hjälp du behöver för att komma iväg är det viktigt att du känner trygghet och att du har någon att lita på. Det är därför viktigt för oss att finnas till för stöd och se till att du snabbt känner dig integrerad och välkommen. Vi har därför på plats i Kina personer som möter upp dig på flygplatsen, ger dig ett omfattande informationsprogram om Peking, Universitetet och Kina, ett välkomstpaket, nödsupport dygnet runt och lokala aktiviteter och turer till kända platser som den förbjudna staden och Kinesiska Muren. 

Skicka ett mejl Gratis rådgivning
Tycker du att Tsinghua University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt