Tsinghua University

Campus and accommomdation at Tsinghua University

Campus och boende vid Tsinghua University

Något bland det svåraste att veta på egen hand när man vill studera utomlands är att veta vart man ska bo. Och hur? Vilka områden som är bra och säkra, vart andra studenter hänger och vilka alternativ som finns egentligen.

Studentboende i Peking


På campus finns flertalet studentbostäder men för intrernationella studenter kan boende på campu i vanliga fall  inte garanteras. Men du har möjlighet att säkra ditt boende genom vårt samarbete med en partner i Peking.

Delat boende med andra studenter
Boendet du har möjlighet att säkra är en lägenhet i närheten av campus, med omkring 10 minuters cykelavstång. Lägenheten delas med andra internationella och lokala studenter där ni delar på badrum, kök, och vardagsrum medan alla har eget sovrum. I lägenheterna finns tvättmaskin, tv, luftkonditionering, Wi-Fi, el, gas, vatten och veckostädning ingår. 

Hitta boende på egenhand
Du kan försöka hitta boende på egenhand på den privata marknaden. Kan du inte flytande kinesiska eller inte har möjlighet att titta på boendet innan du tackar ja rekommendars du inte att leta på egenhand. 

 

Faciliteter på Campus


Universitetscampus är väldigt stort så det är vanligt att studenterna cyklar mellan de olika klasserna. På Campus finns ett shoppingcenter i Zhaolanyuan-området där du också hittar banker, postkontor, stora mataffärer, bokaffärer, frukt- och grönaksmarknader, fotostudior, restauranger, frisörer och allt du kan tänkas behöva. 

På Campus ligger också idrottsanläggningar med tennisbanor, badmintonbanor, fotbollsplaner, basketplaner och klätterväggar. 

Alla affärer inom campus är välutrustade och säljer nästan allt en student kan tänkas behöva. Här finns också hela 13 matsalar så utbudet på vad du kan tänkas vara sugen på är riktigt bra. 

Tsinghua University - Students Cheering

Transport till och från Campus


Cykel
De flesta studentboendet som ligger utanför campus ligger på 10-minuters cykeltur från Tsinghua University och med nära avstånd till kollektivtrafik och prisvärda matställen. Många studenter köper nya ller begagnade cyklar från affärerna utanför campusets "west gate".

Campus Shuttle
Vill man inte cykla finns också campus shuttle som är ett bra alternativ. Bussen har en fixerad tur och kör runt hela campus på 20 minuter.

Kollektivtrafik
I Peking finns 17 tunnelbanelinjer som sträcker sig över hela staden. Tre strationer ger direkt tillgång till Campus West & East gates, med bara fem minuters avstånd.  

 

Campuslivet på Tsinghua University


Studentlivet vid Tsinghua University är mer än socialt och levande. Det finns hela 137 studentföreningar att bli en del av och engagera sig i utanför klassrummet. Föreningarna sträcker sig inom alla möjliga olika områden och det finns garanterat fler än 1 förening som kan passa dig i smaken. Utifrån dessa föreningar har universitetet fått internationella studenter från över 120 nationer att mingla och komma närmre de kinesiska studenterna, så pass bra att det är på grund av dessa som Tsinghua University blivit utsett ett topp-akademiskt internationellt Kinesiskt universiet. 

Universitetets motto är "Självdiciplin och Socialt Engagemang" och har tillvägagångssättet "action speaks louder than words" eller "Handling säger mer än ord". Detta i kombination med studiemiljön och den sociala kulturen presenterar de bästa möjligheterna för studenter att fördjupa sig i och utveckla sig själv till att bli en global elev med unik inblick i den kinesiska kulturen och samhället.  

 

Tycker du att Tsinghua University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt