Tsinghua University

Study programs at Tsinghua University

Kurser på Tsinghua University

Som internationell student vid Tsinghua skriver du in dig på 5-6 kurser per termin. Valet av kurser är helt upp till dig och du får ansöka om kurser inom olika områden och ämnen för att sätta ihop rätt kombination för dig.

Peking -1280x 720

Vid Tsinghua väljer du mellan tre typer av kurser


Har du inte någon erfarenhet av Mandarin kommer du att behöva läsa minst en kurs för att få baskunskaper i språket. 

  • Akademiska kurser – Universitetet erbjuder över 200 kurser som undervisas på engelska. 
  • Kinesisk kultur och samhällskurser – Du kan välja mellan kurser som kinesisk historia och kultur, turismen i Kina eller analys av populära ämnen i det moderna Kina. 
  • Kurser i Mandarin – Skolan undervisar i flera olika nivåer, allt ifrån nybörjarnivå till avanceradnivå och affärskinesiska. 

    Som internationell student vid Tsinghua skriver du in dig på 5-6 kurser per termin. Valet av kurser är helt upp till dig och du får ansöka om kurser inomolika områden och ämnen för att sätta ihop rätt kombination för dig. 

Terminer

  • Vårtermin: Februari – Juni
  • Hösttermin: September – Januari

Rätt ämnen & utbildning för dig

Är du intresserad av att kika närmre på utbudet av kurser och program vid universitetet hör du enkelt av dig till oss så ska vi förse dig med den informationen du behöver. Vi kan vid önskemål kontakta skolan och be om material som du är intresserad av som exempelvis kursbeskrivningar. Vi hjälper också till med att säkerställa att du hamnar på rätt kurser för dig, det vill säga; dels de kurser du valt att söka och är intresserad av, men också se till att du söker kurser som lever upp till dina förväntningar när det kommer till innehåll och vad du önskar lära dig. Våra konsultationer, assistans & coaching är alltid gratis och syftar till att just du ska bli nöjd och känna dig trygg genom hela processen; från det att din första tanke väckts att det skulle kunna vara intressant tills dess att du avslutat din utbildning. 

Mejla oss Gratis studierådgivning

 

Studieområden & ämnen

I listan nedan får du en snabb översikt över ämneskurser du kan läsa vid universitetet. 

Tycker du att Tsinghua University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt