Tsinghua University

Studentlivet i Peking

Som student i Peking kommer du att få ta del av ett mångsidigt studentliv och hitta de bästa platserna att hänga på för fest, shopping, marknader och trevliga studenthak. Dessutom kommer ni att ha tid att besöka alla kända landmärken!

Peking har en bra mix av den traditionella kinesiska livsstilen och den västerländska. Studenter brukar snabbt älska och anpassa sig till den speciella atmosfären både i staden och vid universitetet. 

Students -in -china -1280x 720
Många av Pekings universitet ligger i Wudaokou distriktet, vilket även gäller för Tsinghua University. Distriktet har blivit ett populärt ställe för studenter där de samlas, bor, umgås, studerar och strosar runt på fritiden. Lokala matställen ligger överallt och speciellt gatuhaken som säljer pannkakor är extra populära. 


Sevärdheter i Peking 

Temple of Heaven, Beijing, China

 

Peking är huvudstaden i Kina och det näst största staden efter Shanghai. När det kommer till kultur, politik och ett intelektuellt center för människor är det däremot Peking som är huvudstaden. Sommrarna är varma och vintrarna kalla. 

I staden ligger många kända sevärdheter, som kinesiska muren, Temple of heaven, den förbjudna staden och sommarpalatset. Antalet kulturella sevärdheter och aktiviteter finns inte ens att tillgå då det är så många att det helt enkelt inte går att hålla koll på hur många som finns. Ett tråkigt studentliv kan det inte vara någon som klagar på för här kan du hitta på nya saker varje dag. En promenad med vännerna genom "The Hutongs", ett äldre område med trånga gator, erbjuder en sneak peak av det traditionella Kina. 

Det historiska Tiananmen Square kommer du inte att kunna låta bli att dra blicken åt. Mao Zedongs torg kommer inte lätt att fly från ditt öga. Mao Zedongs mausoleum ligger här och du kan faktiskt se hans balsamerade kropp. Därifrån kan du besöka The Great Hall of the People, Operan och naturligtvis den förbjudna staden. En morgon kan det vara trevligt att ställa klockan för att se den imponerande flagghissningsceremonin som hålls här varje morgon före gryningen. 

Tycker du att Tsinghua University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt