XJTLU

Studentliv & campus vid XJTLU

Boende & campus vid XJTLU

XJTLU:s campus består av två områden: det gemensamma utrymmet och XJTLU:s eget campus. Många studenter från både XTLJU och andra närliggande universitet använder delar av de gemensamma utrymmena medan XJTLU:s campus är dedikerat till undervisning och forskning. XTLJU:s prisvinnande campus är toppmodernt med goda faciliteter som studenterna kan använda.

Studentboende i Suzhou

Suzhou Industrial Park Education Development & Investment Limited Company (SIPEDI) erbjuder studentboende och service till alla som studerar i Dushu Lake Higher Education Town, var även XJTLU ligger. För mer information om boendealternativ, vänligen kontakta våra studierådgivare.

Studentlivet och support på campus

Internationella studenter tas emot av XJTLU:s internationella studierådgivare vid ankomst och hjälper studenterna att finna sig till rätta både på universitetet och i staden. Här ges även råd och tips angående visum, boende, studenthälsa och aktiviteter.

Det finns över 100 studentföreningar och –organisationer att välja bland. Ett ypperligt sätt att lära känna nya människor, utveckla nya färdigheter så att du får ut det mesta av din studenttid här.

Studentlivet vid XJTLU i Kina - Ultimate Frisbee Match
Hur är dina Ultimate Frisbee skills? 

Campusfaciliteter

Utöver de faciliteter som XJTLU campus erbjuder, finns det ytterligare fler i Higher Education Town. Bland dessa faciliteter finns bl.a. Dushu Lake Library och Dushu Lake sportcenter (med gym, klätterväggar och simbassäng), boende, en biograf och teater, bowlinghall och ett internationellt kommunikationscenter. Det finns även ett utbud av restauranger och butiker i området.

Transport till och från Suzhou

Det är lätt att ta dig till Suzhou med flyg, tåg och buss. Det finns ingen flygplats i Suzhou men det finns tre som ligger i närheten: Shanghai Pudong International Airport, Shanghai Hongqiao International Airport km och Wuxi Airport. Kollektivtrafiken i Suzhou är både enkel och billig att använda, som du kan komplettera med cykel och taxi.

Cykel
Suzhou Industrial Park har ett eget cykeluthyrningssystem. Studenter som köper ett cykelkort kan låna en av de 2000 gröna cyklar som finns i upp till en timme (efter 1 timme kostar det 1 RMB/timme) och återlämna cykeln i valfri station.

Buss
Det billigaste alternativet bland kollektivtrafiken är att ta bussen. Med bussarna från Higher Education Town kan du ta dig över hela Suzhou och det finns även gratisbussar som du kan ta mellan boendealternativen och XJTLU campus.

Tåg
Det tar endast 25 minuter att åka med tåg till Shanghai och 1,5 timme till Nanjing. Det finns även flera snabbtåg som mellan Suzhou till Shanghai, Kunshan, Wuxi, Zhenjiang och Nanjing. Suzhou ligger på linjen med snabbtåget mellan Beijing–Shanghai, bara 5 timmar från Beijing. Det går även många andra snabbtåg till/från andra städer som Hangzhou, Chengdu, Xi'an, Guangzhou osv.

Tycker du att XJTLU låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt