Nya Zeeland

Finansiering av studier på Nya Zeeland

Du betalar en terminsavgift vid alla skolor som KILROY representerar.

Kostnader

Avgiften beror dels på vilken skola och dels på vilken kurs du väljer, se respektive skolas katalog eller hemsidan för aktuella priser. Kostnader för mat och logi tillkommer och priset för det varierar bland annat p.g.a. vilken ort du studerar på. Utöver detta tillkommer också kostnader för kurslitteratur, transporter och fickpengar samt resa, försäkring och visum.

CSN studiemedel

Samtliga universitet och college som vi representerar på Nya Zeeland är ackrediterade och godkända av Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Det kan dock förekomma vissa kortare kurser och certifikatsutbildningar som inte berättigar till studiemedel. Stäm av med oss om du är osäker.

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier här.

Arbetstillstånd

Som undergraduatestudent i Nya Zeeland kan du ansöka om arbetstillstånd och jobba upp till 20 timmar per vecka, givet att du har ett studentvisum för en utbildning som är längre än ett år. Arbetstillståndet gäller från mars till oktober men det finns även möjlighet att ansöka om ett arbetsvisum som ger dig rätt att arbeta under sommarlovet (november - februari). Studerar du på postgraduatenivå har du rätt att arbeta i max 8 timmar per vecka inom områden som är relaterade till dina studier.

Som Study Abroad-student har du endast möjlighet att arbeta vid sidan av dina studier om du studerar kurser på postgraduatenivå. Observera att arbetstillståndet inte garanterar att du hittar ett arbete.

Stipendier

För dig som är beredd att lägga ned tid och engagemang finns det gott om stipendier att söka för din utlandsvistelse. Både specifikt anpassade stipendier och mer generellt hållna. 

Tycker du att Nya Zeeland låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt