Nya Zeeland

Praktisk information inför studierna i Nya Zeeland

Inför dina studier på Nya Zeeland finns det en del praktiska saker som behöver förberedas.

Visum

För att studera på Nya Zeeland behöver du ett studentvisum eller ett student permit samt ett pass som är giltigt under hela din studietid. Ansökan skickas till den nya zeeländska ambassaden i Haag, Holland och ansökningstiden beräknas till mellan 1-2 veckor men kan ta längre tid.

Utlandsstudieförsäkring

Nya Zeeland vill att svenska studenter tar den Nya Zeeländska utlandsstudieförsäkringen "Student Safe". Denna kan universitetet oftast hjälpa dig att teckna.  

Resa

Du bör preliminärboka en flygbiljett i god tid för att vara säker på att hitta en resa som passar till dina önskade datum. Du bör preliminärboka en flygbiljett i god tid för att vara säker på att hitta en resa som passar till dina önskade datum. Biljetten bokar du med fördel hos vår VIP-avdelning som erbjuder flexibla studentbiljetter. Du kan låna pengar av CSN för flygresan. Mejla oss dina frågor, för information om olika flygpriser eller att boka din flygresa.

Boende

De flesta svenska studenter hittar ett privat boende på plats antingen tillsammans med andra studenter eller på egen hand. Det är i allmänhet relativt enkelt att hyra ett hus eller en lägenhet utanför campus på Nya Zeeland. Vi rekommenderar däremot att du bokar ett tillfälligt boende så att du har någonstans att sova de första nätterna. Tillfälligt boende kan du boka genom KILROYs reseexperter.

Du kan också välja att bo hos en värdfamilj eller på universitetsområdet/campus i studentkorridor, hus eller lägenhet. Boende i värdfamilj och i studentkorridor inkluderar ofta frukost och middag. Att bo på campus under den första terminen kan vara ett bra alternativ om du kommer direkt från gymnasiet och inte är van vid att bo på egen hand. På så sätt kommer du också i kontakt med många andra studenter. Boendet bokas efter att du blivit antagen till en utbildning och du får mer information om de olika boendealternativen tillsammans med ditt antagningsbesked. 

Tycker du att Nya Zeeland låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt