University of Auckland

Auckland ligger vackert belägen på Nya Zeelands norra ö

Studera i Auckland

Auckland, Nya Zeelands största stad är belägen vid norra spetsen på Nya Zeelands norra ö. Kör du bara 30 minuter ut från staden får du uppleva Nya Zeelands exotiska natur i fantastiska omgivningar med höga bergstoppar och stränder. Du kan ligga på stranden på morgonen och åka snowboard på eftermiddagen!

Auckland är även känd som "The city of sails"  på grund av de många segelbåtarna i stadens två jättelika hamnar. Staden omges av vatten och ett flertal vulkaner, men har ändå ett behagligt klimat. Auckland, eller "Tamaki-or-rau Makau" som Maorierna säger, är det mest tätbefolkade området på Nya Zeelands norra ö. Auckland storstadsområde omfattar städerna Auckland city, Waitakere, Manukau och North Shore. En fjärdedel av Nya Zeelands befolkning bor i detta område.

Sevärdheter

De flesta av Aucklands attraktioner ligger i eller runt staden vid vattnet, och vid den äldsta delen av staden, Albert Park och Victoria Park. Vid vulkantoppen One Tree Hill har du en fantasisk vy över staden, hamnen och öarna. Om du verkligen gillar höjder så kan du ta glashissen högst upp i Sky Tower. Det imponerande tornet är inte mindre än 318 meter högt och kan stolt kalla sig det högsta tornet på det södra halvklotet. Testa din rädsla för höjd genom att gå ut på glasgolvet. Om det inte ger dig tillräklig adrenalinkick kan du hoppa Sky Jump, som är det högsta bungy-jump hoppet i världen!

Parnell Village, Newmarket och K Road

Parnell Village är ett mysigt område ca 1km från city. Här finner du många historiska viktorianska hem och butiker. Drick en öl på terrassen eller fönstershoppa utanför de exklusiva butikerna. För budget-shopping är området kring Newmarket den perfekta platsen. Det finns även ett flertal teatrar i området. Om du vill uppleva lite multikulturella smaker så kan du ta dig till till K Road, söder om city. Här finns flertal etniska restauranger. Nattklubbslivet upplever du bäst runt K road och Parnell.

Klimat

Vädret är vad vi i skandinavien skulle kalla perfekt, på sommaren är det ungefär 18-30 grader (januari) och 10-20 grader på vintern (juli). Vintern på Nya Zeeland sträcker sig från maj till september.  Nya Zeeland ligger i ett jordbävningsdrabbat område, var uppmärksam och följ myndigheternas anvisningar.

 

 

 


 

Tycker du att University of Auckland låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt