Singapore

Studera i Singapore
 

Studera i Singapore

Bo och studera i en av de mest globala och pittoreska städerna i världen: Singapore. Upplev en levande konstkultur, vacker omgivning, fantastisk shopping och ett behagligt klimat, samtidigt som du får en universitetsutbildning som internationellt sett har ett väldigt bra akademiskt rykte.

För att beskriva Singapore med ett ord, så passar ordet unik staden bäst. Det är en dynamisk stad som erbjuder mycket färg och kontraster i form av en harmonisk blandning av kultur, mat, konst och arkitektur. Det är en stad som är full med energi och som har tagit till vara på det bästa från Asiens östra och västra delar. Singapore är också en före detta brittisk koloni och handelsplats som endast existerat i två korta årtionden. Under den tiden har de nischat sig på ett unikt sätt och erbjuder idag en livlig kombination av ultramoderna skyskrapor, tropisk regnskog och färgglatt etniska stadsområden.

Blandning av olika kulturer

Singapore är världskänt för att ha en stor mängd olika kulturer och en öppen syn på olika religioner. I staden bor det nästan fyra miljoner människor som består av 77 procent kineser, 14 procent malaysier, 8 procent indier och 1 procent europeasiater och folk av annan härkomst. Den ursprungliga befolkningen var malaysiska fiskare, men efter att Sir Stamford Raffles anlände och etablerade Singapore som en brittisk handelskoloni, lockade landet till sig migranter och köpmän. Familjer från Mellanöstern, Indonesien, Indien, Pakistan, Sri Lanka och de södra provinserna av Kina sökte sig till Singapore på jakt efter ett bättre liv för sina familjer. Alla dessa familjer/grupper har behållit sina kulturella identiteter samtidigt som de blivit en integrerad del av Singapores samhälle. Utöver dessa grupper är det mer än 90,000 utlandsstationerade människor som bor och arbetar i Singapore. Även de tillför sin unika kultur till det redan globala samhället.

Språk

Singapore har fyra officiella språk: Malaysiska, mandarin, tamil och engelska. Inom business-företagen är engelska det vanligaste språket. Singapores modersmål är malaysiska, men generellt sett kan de flesta prata engelska.

Religion

Med den etniska och kulturella mixen kommer också en mångfald av religioner. I Singapores skyline kan man se konturer av moskéer, spiror från gotiska katedraler, invecklade figuriner av hinduiska tempelgudar och unika tak från kinesiska tempel. Huvudreligionerna är islam, taoism, buddism, kristendom, hinduism, sikhism och judendom.

Klimat

Singapore har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året om. Dagstemperaturen ligger i genomsnitt på 30°C och luftfuktigheten är oftast över 75 procent. Singapore har två distinkta regnsäsonger, en säsong sträcker sig från december till mars och en från juni till september.

Boendealternativ

Singapore har ett varierat utbud av boende och alternativ som passar alla behov och budgetar. Du kan välja mellan att bo på hostels med antingen eget eller delat rum, hyra ett rum eller dela en lägenhet med några vänner. Det finns möjlighet att hyra antingen regeringsbostäder (Housing Development Board apartments) eller privata bostäder (landed property or condominiums).

Levnadskostnader

Levnadskostnaderna varierar beroende på din personliga smak, intresse och ekonomi. Singapore är en väldigt stor stad med många olika alternativ som kan passa den livsstil du har. Du bör sätta en flexibel budget baserad på dina individuella behov och möjligheter, men med ett minimum på SG$ 2,000 per månad för att täcka de mest väsentliga levnadsomkostnaderna.

Tycker du att Singapore låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt