USA

Studera i USA - det kommer att bli en upplevelse du minns för resten av livet
 

Studera i USA

En examen från ett amerikanskt universitet kallas ofta för "Världens bästa utbildning" Det ligger mycket i det, men det finns över 3 500 universitet och college bara i USA så det kan ibland vara svårt att veta vad man ska välja. Skolan som du väljer måste vara ackrediterad och godkänd av svenska staten för att du ska få studiemedel och för att utbildningen ska vara gångbar i Sverige. Studera i USA med KILROY!

Varför studera i USA?

Äventyrliga människor från hela världen har i hundratals år besökt USA med förhoppningar och drömmar i bagaget. USA är Hollywood, McDonald's och folklig kultur, men också mycket, mycket  mer. Landet erbjuder en vild, orörd och helt annan karaktär än vi är vana vid från Europa. Amerikanska läroanstalter håller en mycket hög standard och ger dig stora möjligheter att på din fritid utöva din favoritsport eller hobby. I USA du kan ofta se ett omvänt jantelov, större valfrihet och fler alternativ än någon annanstans i världen. Vi kan även hjälpa dig att boka billiga och flexibla flygbiljetter med studentrabatt!

Ekonomi när du studerar i USA

USA har en dynamisk ekonomi med enorma naturresurser. Det finns stora fyndigheter av olja, bland annat järnmalm, bly, koppar och zink. USA: s ekonomiska styrka beror också på förmågan att anpassa en rörlig arbetskraft. Tjänstesektorn (75%) - handel, transport, underhållning, turism och liknande - växer fortfarande.

Livsstil som student i USA

Studera i USA - utforska ditt nya hem med nyfunna vänner

Oavsett hur du vill spendera din fritid, kommer du att hitta möjligheter i USA. Du kan spela golf eller cykla, surfa eller paddla kajak, dyka eller klättra i berg, prova forsränning eller spela tennis, det är bara en bråkdel av möjligheterna. USA erbjuder också köpcentrum och nöjesparker av enorma proportioner. Amerikansk populärkultur har starkt präglat hela världen särskilt genom musik och filmer.

Studera i USA - se video om livet som utlandsstudent i USA

 

Fakta USA

  • Befolkning:  307 miljoner
  • Huvudstad: Washington (5,8 miljoner. inkl. förorterna)
  • Största städer:  New York , Los Angeles , Chicago
  • Språk: Engelska (215 miljoner) - huvudsakligt språk, Spanska (28 miljoner.) Kinesiska språk (2 miljoner.)
  • Valuta:  Amerikanska Dollar (USD) 1 dollar = 100 cent 1 amerikansk dollar = ca. 8,28 svenska kronor
  • Tidszoner: De amerikanska tidzonerna spänner mellan 6 och 9 timmar från svensk tid.
  • Demografisk data: Förenta staterna är en förortsnation där 80% av landets befolkning lever i städer och förorter.
  • Regeringsform: Federal republik
  • Klimat: Eftersom landet är så pass stort till ytan har det flera klimatområden. Temperaturen mäts i Fahrenheit.
Tycker du att USA låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt