Berkeley College

Häng med kompisarna när du studerar i New York

Studera i New York

När du studerar i New York finns det en mångfald av attraktioner att besöka på din fritid. Under den första tiden kommer du säkerligen att besöka staden alla museum och andra turistattraktioner och lite senare kommer du att bara kunna ta det lugnt, hänga runt och känna av stadens vibrationer och atmosfär. Det finns ingen stad som på ett bättre sätt än New York kan förbereda dig för en framtid inom affärs- och finansvärlden eller modeindustrin.

En av de mest klassiska turistattraktionerna av de alla är såklart Empire State Building och du kommer också att se frihetsgudinnan, som länge symboliserat landets självständighet och frihet. Dessutom får du inte missa andra kända sevärdheter som Ground Zero (tidigare plats för tvillingtornen World Trade Centre), Central Park, MoMA (the Museum of Modern Art), The Guggenheim (modernt konstmuseum på Manhattan), Metropolitan Museum of Art och kända kvarter som China Town, Wall Street, Times Square, TriBeCa och de andra intressanta områdena runt om i New York.

Central park

När som helst då du behöver en paus från det dunkande stadslivet tar du bara tunnelbanan till Central Park. Där andas New York-borna in frisk luft och slappnar av i solen. Det är en fantastisk plats att spendera dagen på. Läs en bok, stirra på stadssiluetten, avnjut en pic-nic eller bara häng runt med polarna. En annan gratis och avkopplande aktivitet är att ta Staten Island- färjan. Den passerar frihetsgudinnan och Ellis Island, platsen dit miljontals människor med drömmen om ett bättre liv kom till och som idag är en symbol för den amerikanska invandringens historia.

Central Park From Sky View

new york streetfood sandwiches 1280x720

Ut och shoppa galet

New York är känt för dess oändliga shoppingmöjligheter. Här kan du hitta varuhus, designaffärer, mångkulturella butiker och fabriksoutlets över hela staden. Shopping passar även backpackers och du kan planera din shopping redan innan du kommer hit med en massa besparingar. Bloomingdales, Macy´s och  Sacks ligger alla centralt på Manhattan och där hittar du allt du behöver! Men om du letar efter något till billigare priser ska du åka till Woodbury Common Outlet som ligger 45 minuter från bussterminalen Port Authority.Manhattan -new -york -streets -downtown -view -1280x 720

Up and down

Manhattan korsas av olika tunnelbanelinjer och det är lätt att ta sig runt i staden. Även om tunnelbanesystemet är gammalt är det det snabbaste och det mest pålitliga sättet att ta sig runt i New York. Ett gott råd är att inte ta din egen bil till Manhattan; det är nämligen redan nog proppat och trångt med de gula taxibilarna och de illaluktande budbilarna. Bussarna är bra att använda när man ska ta sig till och från New Jersey, Long Island eller längre bort. Färjorna är också ett bra sätt att resa runt på.
New -york -staten -island -ferry

Tycker du att Berkeley College låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt