California State University - Monterey Bay

Studenter vid CSUMB
 

Studera på California State University, Monterey Bay

California State University, Monterey Bay (CSUMB) är beläget nära stränderna i vackra Monterey Bay. Monterey ligger vid kusten mitt i Kalifornien, endast två timmar söder om San Francisco. Läget ger studenter möjlighet att uppleva vardagen i ett mindre samhälle, samtidigt som andra populära, större besöksmål finns i regionen.

Varför studera på CSUMB?

CSUMB erbjuder ett stort antal program i en välkomnande studiemiljö. Studenter kan delta i många olika universitetsklubbar och aktiviteter, och göra utflykter både i staden Monterey och till övriga Kalifornien.

CSUMB grundades 1994 på platsen för den tidigare amerikanska armébasen Fort Ord. Närmsta strand ligger endast 10 minuter bort och är en perfekt plats för att se solnedgången eller titta på valar som simmar förbi!

Klimatet i Monterey inbjuder till utomhusaktiviteter året runt, t ex golf, cykling, dykning, kajakpaddling och ridning. Området kring Monterey är också en av de största vinregionerna i Kalifornien, vilket ger möjligheter till både vingårdsbesök och vinprovningar.

På CSUMB möter internationella studenter en studiemiljö med till största delen amerikanska studenter.

Studiealternativ

CSUMB erbjuder för närvarande 23 olika kandidatprogram och 8 masterprogram. Populära ämnen är bl a marinbiologi, hälsa, kommunikation, ekonomi och psykologi. Internationella studenter kan också söka fristående kurser under 1-2 terminer på CSUMB.

Akademiskt rykte

  • CSUMB är ackrediterat av Western Association of Schools and Colleges (WASC).
  • CSUMB är en del av California State University (CSU)-systemet, som med sina 23 olika universitet är en av de största sammanslutningarna för högre utbildning i USA.

Snabba fakta

  • Totalt antal studenter: 6 500
  • Antal internationella studenter: 400

Akademisk kalender 

  • Hösttermin: augusti till december
  • Vårtermin: januari till maj 

 

 

Tycker du att California State University - Monterey Bay låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt