California State University, Northridge

study theatre in usa - theatre education in california

Marthe studerar i Kalifornien

Marthe studerar sin kandidat i teater på California State University, Northridge. Där lever hon livet och delar med sig av sina fantastiska upplevelser med er.

Name: Marthe Wendelborg
Education: BA i teater
University: California State University Northridge

Hur långt i utbildningen har du kommit?

Jag är en junior så jag har ungefär 1,5 år kvar. 

Varför valde du att studera ditt ämne och på just detta universitet?

Jag ville bo mitt i smeten. Universitetet ligger centralet och har nära till det mesta - men ändå en bit bort från den värsta trafiken. Jag studerar till skådespelare så att bo i Los Angeles är inte så dumt. 

Vad har du lärt dig hittills?

Jag har lärt mig mycket om teater, hur jag ska använda min röst och de praktiska delarna inom ämnet. Jag har valt till kurser som psykologi, politik, atronomi och fler kurser som jag inte skulle läst annars. Möjligheterna är oändliga. Du kan utforma ditt schema mer eller mindre utifrån dina egna behov och önskemål. 

Hur skulle du beskriva universitetet och atmosfären?

Även fast det är ett stort universitet med tusentals studenter så känner du dig inte vilsen. Det finns många platser och aktiviteter på campus, något för alla! Byggnaderna är mycket trevliga och jag hittar fortfarande platser på campus som jag inte visste fanns.

Universitetet erbjuder mycket aktiviteter

Berätta var du bor och hur du hittade ditt boende? 

Jag bor i en lägenhet "off campus" som ligger intill skolan. Jag fick tipset från en klasskompis som brukade bo här. Det bor mestadels studenter här och det ger lite mer frihet att bo utanför campus än i ett studentrum. Vi har tillgång till pool, jacuzzi, platser att studera på dygnet runt samt ett gym. 

Vad är dina planer efter du avslutat dina studier? 

Jag har totalt förälskat mig i Kalifornien och skulle jättegärna stanna här efter jag är klar med studierna. Jag funderar på att söka en praktikplats så får vi se vad som händer senare i framtiden.

Många soliga dagar när du studerar i Kalifornien

Har du några råd till framtida studenter?

Var öppensinnad och ta vara på de möjligheterna som skolan erbjuder. Det kan vara en god idé att skaffa ett jobb på campus för att möta nya vänner, vänja dig med skolsystemet och tjäna lite pengar. Bli även medlem i olika grupper på Facebook för att träffa andra studenter från ditt hemland, hitta boende eller få restips. Det kan också vara bra att skaffa en bil så du kan ta dig runt i LA. 

Varför valde du att ansöka via KILROY?

Det var ett stort privilegie att få hjälp från en rådgivare med hela ansökningsprocessen, information om stipendier och andra praktiska saker då mitt hemland och USA har väldigt olika system. Det var också skönt att ha någon som hade erfarenhet från universitetet och kunde berätta mer om California State University Northridge.

Tycker du att California State University, Northridge låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt