Green River College

Studera vid Green River Community College

Utbildningar på Green River College

På Green River kan du studera i en eller två terminer, ta en associate degree eller läsa ett University Transfer Program. Det innebär att du får möjlighet att studera de två första åren av din kandidatexamen på Green River för att sedan fortsätta och avsluta din kandidatexamen direkt efter på ett amerikanskt universitet.

Vad kan jag studera på Green River College?

 • Study abroad-termin

  Ta ett sabbatsår och lev som en amerikansk högskolestudent i tre, sex eller nio månader vid Green River College. Läs roliga och intressanta kurser och njut av att leva ett aktivt studentliv. Du kan välja att genomföra ditt sabbatsår på fyra olika sätt. Välj den som passar dig bäst:

  1. Traditionellt – Du studerar på Green River College i Washington i tre, sex eller nio månader.
  2. Green River till Kalifornien – Studera dina tre första månader på Green River för att sedan ta dig vidare till Santa Barbara City College i Kalifornien till vårterminen. 
  3. Green River till Australien eller Nya Zeeland – Studera dina tre första månader på Green River. Häng sedan med amerikanska studenter på deras utlandsstudier och äventyr i Australien eller Nya Zeeland i tio veckor för att sedan avsluta dina tre sista månader vid Green River.
  4. Green River till Hawaii – Studera dina tre första månader på Green River för att sedan resa vidare till Kapi’olani Community College i Hawaii till vårterminen.

 • Associate degree
  En associate degree vid Green River College är en tvåårig akademisk eftergymnasial utbildning. Se alla utbildningar och kurser nedan. 

 • University Transfer Program
  Green River är ledande när det kommer till att göra en university transfer. Green Rivers tidigare studenter har blivit antagna till världens högst rankade universitet så som: UC Berkeley, UCLA, Brown, Cornell, Columbia, Johns Hopkins, Indiana University, Purdue, University of Michigan, University of Texas-Austin, University of Washington och många andra. Green River College har ett Transfer Pathway-avtal med över 30 högt rankade universitet.

  Nyckeln till framgång hos Greens Rivers studenter är den individuella rådgivningen eleverna får när det närmar sig att göra en university transfer. Varje student på skolan har en tilldelad rådgivare och tillsammans sätter de ihop en individuell plan som inkluderar: studentens huvudämne, möjligheter till vidare studier på universitet och en tvåårig kursplan. Se utbildningar och kurser nedan.

Green River College erbjuder även möljligheten att studera sin kandidatexmanen inom fem olika ämneområden. Du kan läsa mer om dessa här.

Läs mer om ansökningsprocessen här.

När börjar terminerna?

Det akademiska året är indelat i fyra terminer som är tre månader vardera (sommarterminen är valfri).

Studera program och kurser på Green River

Oavsett om du är intresserad av keramik, kriminologi eller astronomi så har Green River något för dig. Expandera i listan nedan för att vilka ämnesområden du kan välja bland.

Tycker du att Green River College låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt